14.07.2016

Yhdysvaltain osakemarkkina jatkoi nousuputkeaan, joskin tällä kertaa muutos oli marginaalinen +0.01 % (SP500). Markkinat kestivät kuitenkin hyvin jopa öljyvarastojen pettymyksen, joten momentti on tällä hetkellä erinomainen. Öljyvarastot laskivat, mutta vähemmän kuin ennustettiin, jonka vuoksi öljyn hinta kääntyi suhteellisen voimakkaaseen laskuun. Osakemarkkinat jatkoivat Aasiassa edelleen vahvana, esim Nikkei +0.95 %, joka näkyy tälle aamulle positiivisesti myös Euroopassa.

Yhtiökohtaiset uutiset jatkuvat edelleen hiljaisina, jonka vuoksi kaikki tällä hetkellä makrotaloudelliset luvut ajavat markkinaa. Öljyn lasku eilen rasittanee tänään raaka-aineyhtiöitä ja vastaavasti alkuviikosta saatu positiivinen tulosvaroitus Daimlerilta ajanee mm. Saksan markkinoita ylöspäin edelleen. Pankkien osalta ajurina toimii Italian pankkien tilanteen rauhoittuminen. Viimeisen viikon aikana DJ Eurostoxx50 indeksin parhaat osakkeet löytyvät lähinnä pankeista ja autoyhtiöistä.

Kaiken kaikkiaan eilinen markkina on erittäin hiljainen ja odotamme tilanteen jatkuvan samanlaisena koko loppuviikon. Volyymit ovat lomakauden vuoksi alhaiset ja kaikki keskittyvät nyt alkavaan tuloskauteen sekä tänään olevaan Englannin Keskuspankin (BOE) kokoukseen. Markkinat odottavat BOE:n laskevan korkoja, joka omalta osaltaan rauhoittaisi markkinoita edelleen. Tulosvaroituksia on tullut jonkin verran, mutta niiden ennakointi on lähes mahdotonta, jonka vuoksi liikkeet varoitusten yhteydessä ovat voimakkaita.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Lisää hyvää makroa jenkeistä
Seuraava
Iso-Britannian keskuspankki yllätti markkinat