13.07.2016

  • Yhdysvaltojen pienyritysten luottamus nousussa
  • Kiinan ulkomaankaupan ei odoteta piristyneen kesäkuussa
  • Merkel rauhoitteli markkinoita Italian pankkien suhteen


Yhdysvaltojen talouslukujen vahva sarja jatkui eilen, kun pienyritysten luottamusta mittaava NFIB-indeksi nousi hieman odotuksia enemmän 94,5 pisteeseen. Samalla S&P 500 osakeindeksi menee kaikkien aikojen huipuissaan 2152 pisteessä. Uusien huippujen tekemiseen meni 285 päivää, mikä on pisin ”tauko” uusissa huipuissa sitten vuoden 2007.

Avoimien työpaikkojen määrä Yhdysvalloissa laski hieman toukokuussa JOLTS-raportin mukaan, mutta absoluuttinen taso on historiallisesti tarkasteltuna erittäin korkea ja tukee kuvaa vahvasta työmarkkinasta. Indikoiko korkea avoimien työpaikkojen määrä palkoissa olevan nousupainetta? Tämä olisi erittäin positiivista jenkkitaloudelle.

EU:ssa tehtiin eilen jälleen hieman kyseenalaista historiaa, kun Espanjalle ja Portugalille langetettiin sakot riittämättömistä toimista budjettialijäämien saamisesta kuriin. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun EU sakottaa jäsenmaitaan finanssipolitiikasta.

Positiivista Euroopasta: Merkel ja Italian valtionvarainministeri Padoen vakuuttelivat eilen yhteen ääneen ratkaisun Italian pankkien ongelmiin olevan lähellä. Yksityinen raha on huhujen mukaan suuressa roolissa. Emme usko yhtäkkiseen ongelmien häviämiseen, mutta jonkinlainen tekohengitysjärjestely lienee joka tapauksessa (jälleen) tulossa.

Eilen markkinoilla riskisentimentti jatkoi vahvana ja turvasatamien kysyntä oli heikkoa. Valtionlainakorot nousivat Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Saksan 10-vuotinen korko on noussut vuorokaudessa -15 pisteestä -5 pisteeseen. Jeni jatkoi valumistaan kun markkinat ennakoivat pääministeri Aben ilmoittavan pian lisäelvytyksistä.

Tänään Kiinan ulkomaankauppaluvut ja Fedin Beige Book talouskatsaus. Markkina avaa ilman merkittäviä kurssiliikkeitä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
PM May: “Artikla 50 ei tule enää tänä vuonna”.
Seuraava
Ja jälleen uudet huiput Yhdysvalloissa, öljyvarastot pettivät