15.07.2016

  • BoE jätti laskematta korkoa – toistaiseksi
  • Kiinassa kulutus hyvää, mutta investoinnit ovat julkisen sektorin harteilla
  • Tänään talousdataa Yhdysvalloista


Punta vahvistui selvästi, kun Iso-Britannian Keskuspankki jätti korot ennalleen. Päätös oli lähes yksimielinen, mutta samalla toki todettiin, että rahapolitiikkaa tullaan keventämään seuraavassa kokouksessa elokuussa. Keskuspankki halunnee tehdä omat arvionsa Brexitin vaikutuksista rauhassa ja odottaa vielä muutamia datapisteitä ennen toimia. Kovin kauaa ei ole siitä, kun saarivaltiossa odoteltiin koron nostoa, joten perusteellinen harkinta on varmasti paikallaan.

Euro- ja jenkkikorot päätyivät nousuun brittien perässä. Eurotaalassa ei merkittäviä liikkeitä. Osakkeet jatkoivat nousuaan ja Yhdysvalloissa tehtiin jälleen uudet ennätystasot. Öljy piti pintansa. Nordean huhutaan myyvän Baltian toimintonsa norjalaiselle DNB:lle. Elisan Q2 jäi hieman odotuksista – laitemyynti pääsyynä. Handelsbankenin Q2 tulos hyvä – luottotappiot pysyivät kurissa.

Ruotsin asuntojen hinnat laskivat kesäkuussa (-1,5 %, MoM) ja on selkeä lisäindikaatio siitä, että maan asuntomarkkinoiden pienoinen ylikuumentuminen on rauhoittumassa. Asuntolainauksen tuoreet rajoitteet alkavat puremaan.

Kiinasta varsin positiivista talousdataa. BKT:n kasvu Q2 aikana meni marginaalisesti yli odotusten päätyen tasolle 6,7 % vahvan yksityisen kulutuksen tukemana. Toisaalta yksityiset investoinnit näyttävät jatkavan hyytymistään: kasvua oli enää 2,8 %. Julkinen sektori kannattelee investointien suhteen. Kohti kulutusvetoisempaa taloutta ollaan kuitenkin menossa.

Tänään makrodataa Yhdysvalloista: vähittäismyynti ja kuluttajainflaatio klo 15:30, teollisuustuotanto ja kapasiteetin käyttöaste klo 16:15, Michiganin yliopiston luottamusindeksi klo 17:00.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Ja jälleen uudet huiput Yhdysvalloissa, öljyvarastot pettivät
Seuraava
Turkin tapahtumien vaikutus markkinoihin on jäämässä vähäisiksi