11.08.2016

  • Briteissä lyhyimmät valtionlainakorot kävivät jo miinuksella
  • Pientä kysymysmerkkiä euroalueen teollisuustuotannosta
  • Huomenna viikon ainoa iso makropäivä


Riski ei eilen maistunut aivan totuttuun malliin ja rahaa virtasi osakkeista valtionlainoihin. Uutisissa sama rauhallinen meno jatkui kuin alkuviikostakin.

Osakkeet taittuivat eilen parin kymmenyksen laskuun sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ja sama suunta on jatkunut suurimmassa osassa Aasian markkinoita. Japanin pörssit olivat tosin tänään kiinni. Raaka-aine- ja energiaosakkeet vetivät laskua. Öljy jatkoi peruuttamistaan yli 2 % verran kun Yhdysvaltojen varastotasot nousivat noin miljoonalla barrelilla markkinoiden odotettua puolentoista miljoonan laskua.

Korkomarkkinoilla Iso-Britannian valtionlainat jatkavat itseoikeutetusti huomion keskipisteenä. Kymppivuotinen laski eilen 6 pistettä lisää ja pidempi pää vielä selvästi enemmän. Lyhyessä päässä brittilainat kävivät hetkellisesti jopa miinuksella. Laskuvaraan suhteessa eurokorkoihin saattaa hyvinkin vielä olla jäljellä.

Makrodatassa oli eilen agendalla oikeastaan vain Yhdysvaltojen JOLTS-työmarkkinaraportti, joka kertoi työpaikkoja syntyneen edelleen hieman kiihtyvällä tahdilla. Italian ja Ranskan teollisuustuotantomäärien jääminen odotuksista kasvatti hieman huolia koko euroalueen teollisuudesta. Siitä dataa huomenna.

China Mobile raportoi Q2 tuloksensa ja kertoi samalla uusien 4G-investointien painottuneen alkuvuoteen, joka on lievän negatiivista Nokian ja Ericssonin loppuvuodelle. Isommassa kuvassa positiivista on se, että Kiinassa 4G vetää edelleen hyvin ja käyttäjämäärät ovat reippaassa kasvussa.

Tänään on edelleen kalenterissa tyhjää, mutta huomenna on luvassa vipinää, kun Kiina ja euroalue raportoivat teollisuustuotantolukunsa. Vähittäiskaupan kehitys saadaan Kiinasta ja Yhdysvalloista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Volatiliteetti ennätysalas – alkaako puheet korjausliikkeestä?
Seuraava
Paljonko tässä nousuaallossa on vielä potkua jäljellä?