10.08.2016

  • Uutiset loistavat edelleen poissaolollaan
  • Vola erittäin alhaalla Euroopassa ja USA:ssa
  • EuroSTOXX50 vaihteeksi 3000 pisteen päällä


Markkinat nousivat eilen Euroopassa reippaasti uutisten ja makrodatan loistaessa edelleen poissaolollaan. EuroSTOXX50 onnistui sulkemaan 3000 pisteen päälle ja breikin mahdollista vakiintumista tullaan kyttäämään lähipäivät.

Markkinoiden lähes yhtäjaksoinen nousu aina Brexit-äänestyksestä asti on tuonut volatiliteetin parin vuoden alhaisimmalle tasolle niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Onko siitä ruokkimaan seuraavaa korjausliikettä? Vai onko huoli tulevasta tosiaan ennätysalhaalla?

Tuloskausi on Yhdysvalloissa käytännössä paketissa ja odotukset ylitettiin lähes 5 prosentilla. Fakta on toki myös se, että tulokset laskivat vuodentakaiseen verrattuna lähes 5 prosenttia. Kumpaa sitten haluaa painottaa.

Iso-Britannian teollisuustuotanto jäi hieman odotuksista kesäkuun osalta ja maan keskuspankki kommentoi lisäelvytykselle olevan mahdollisesti vielä tarvetta. Punta jatkoi tutuksi tullutta liikettään alaspäin. Uusi koronlasku alkaa olemaan tälle vuodelle jo hinnoissa.

Euroopan nousupäivän ulkopuolelta onkin sitten vähemmän raportoitavaa. Kurssiliikkeet ja uutiset Yhdysvalloista ja Aasiasta ovat erittäin vähissä. Yhdysvaltojen tuottavuusindeksi laski hieman ja se lisäsi hieman huolia BKT:sta myös Q3:n osalta. Jenkkikorot kääntyivät hienoiseen laskuun ja eurokorot seurasivat perässä. Isoja makrouutisia lisää vasta perjantaina.

Tänään kalenterissa JOLTS-työmarkkinaraportti Yhdysvalloista, joka kertonee työvoiman edelleen kovalla tasolla pysyttelevästä kysynnästä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinat suvantovaiheessa
Seuraava
Iso-Britannian korot jatkoivat alas