04.08.2016

  • Korkoa lasketaan, mutta tuleeko lisäksi osto-ohjelma?
  • Öljyn lasku katkesi ainakin hetkellisesti
  • Nokian Q2 jäi, mutta nostaa arviota synergioista

Markkinat ottivat eilen rauhallisesti ja kurssit pinnistelivät Euroopassa lopulta marginaalisesti plussalle. Euroopan pankkiosakkeet rynnistivät peräti +1,8 %, kun ING:n hyvä tulos ja HSBC:n ilmoitus alkaa ostaa omia osakkeita vahvistivat luottamusta.

Öljyn plussapäivä piristi tunnelmia Euroopan sulkeuduttua. Jenkkien bensavarastot olivat hieman laskeneet ja siitä tällä kertaa into kääntyä ostolaidalle. Energiaosakkeet vetivät myös jenkki-indeksit plussalle. Yritysten Q2-tuloksia tuli paljon, mutta muutoin uutiset olivat melko vähissä. Fedin Evansista saatiin yksi nimi koronnoston puolustajien listaan lisää.

Nokia raportoi Q2 tuloksensa ja se jäi hieman markkinoiden odotuksista. Paine marginaaleissa painoi tulosta, mutta kokonaisuuden sävy kääntyy vähemmän huonoksi sillä, että yhtiö nosti arvionsa Alcatel-Lucent fuusion synergiaeduista nyt 1,2 miljardiin euroon (900 miljoonaa).

Loppuviikolle on jäljellä kaksi silmäätekevää kalenterimerkintää - yksi tänään ja yksi huomenna.

Iso-Britannian keskuspankin kokous klo 14 on tänään päivän ykköstapahtuma. Brexitin jälkeen saatu talousdata on ollut vaatimatonta ja uskomme korkoa laskettavan 25 pistettä vastaiskuna Brexitin aiheuttamalle talouden ennakoidulle jäähtymiselle. Koron lasku on hinnoissa, mutta osto-ohjelman käynnistämisestä ollaan montaa mieltä. Mielenkiintoista on kuulla myös keskuspankin päivitetyt talouskasvu- ja inflaatioennusteet.

Eilen saatiin esimakua huomisiin tärkeisiin Yhdysvaltojen virallisiin työllisyyslukuihin, kun ADP julkaisi omat tilastonsa uusista työpaikoista. 179,000 uutta työpaikkaa yksityiselle sektorille ylitti odotukset 9,000 työpaikalla. Ei aiheuta suuria muutoksia odotuksiin huomisesta. Yhdysvaltojen palvelualojen ISM laski hieman, mutta jatkaa edelleen erittäin vahvana yli 55 pisteessä.

Markkinat ovat aukeamassa puolisen prosentin nousuun plussamerkkisen Aasian kaupankäyntisession perässä. Nyt lähinnä odotellaan mitä Carney sanoo iltapäivällä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Sääntömääräistä kurssiheiluntaa menossa
Seuraava
Punta tulee jatkamaan paineessa