03.08.2016

  • Osakkeita myyty pari päivää ilman sen vakavampaa syytä
  • Japanin pakettia kyseenalaistetaan
  • Makroluvut edelleen vankkoja


Markkinat ovat ilmeisesti hieman pelästymässä sitä, miten nopeasti Brexitin aiheuttamasta poukkoilusta lopulta toivuttiin, ja seuraavaksi piti keksiä joku uusi syy myydä kurssinousuun. Öljyn markkinahinnan lasku 40 dollariin oli aika paljon vähemmän pelottava asia muutamia kuukausia sitten, kun se oli juuri noussut samalle tasolle. Nyt se on laskenut siihen, niin hätäisimmät puhuvat jälleen globaaleista kasvuhuolista. Meidän näkemyksemme mukaan kyse on aivan tavanomaisesta kurssiheilunnasta. No, Euroopan pankit ovat luku sinänsä, se myönnetään.

Eilinen Euroopan parin prosentin osakekurssilasku jatkui Aasiassa, kun maan hallituksen esittelemä elvytyspaketti koettiin riittämättömäksi. Tai ainakin sen odotettua tehoa pidetään historiallisen tiedon perusteella kyseenalaisena. Ihan perusteltu näkemys sinänsä. Määrästä suuruusluokkaa: koko paketti on 28 biljoonaa jeniä, josta julkiseen kulutukseen allokoitava vajaa viidennes nostaa sitä vajaalla prosentilla. Korot ja jeni nousivat voimakkaasti ja osakkeita myytiin.

Kiinan palvelualojen PMI-luvut eivät antaneet kasvusta mitenkään erityisen tukevaa kuvaa, mutta komposiitti-indeksi sen sijaan vahvistui. Eli, markkinoiden tämänhetkinen reaktio alkaa olla mielestämme suuremmasta päästä suhteessa globaaleihin kasvunäkymiin ja öljyn täysin tavanomaiseen hintaheiluntaan.

Suosikkiyhtiöistämme Lundin Petroleum raportoi vahvan toisen vuosineljänneksen. Käyttökate ylitti odotukset 14 prosentilla – kulu olivat pysyneet hyvin kurissa. Jatkamme positiivisena yhtiöstä.

Tänään Yhdysvaltojen palvelusektorin ISM-luottamusindeksi, josta saadaan ensimmäisiä indikaatiota Q3:n jenkkimeiningistä. Odotuksissa on pientä laskua vahvasta kesäkuun vertailukohdasta. ADP julkaisee oman raporttinsa yksityisen sektorin uusien työpaikkojen määrästä.

Huomenna on brittien keskuspankkikokous ja perjantaina saadaan jenkkien tärkeä virallinen työmarkkinaraportti. Markkinoilla osakkeiden lasku näyttäisi ainakin avauksen osalta pysähtyvän.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EU:n stressitestien tuloksilla ei ole pankkien toimintaympäristöä parantavaa vaikutusta ​
Seuraava
​Iso-Britannian keskuspankki klo 14