05.08.2016

  • Brittien keskuspankki hieman odotettua aktiivisempi
  • Novo Nordiskilta harvinainen ohjauksen heikennys
  • Tänään tärkeät jenkkien työmarkkinaluvut


Britit laskivat odotetusti korkoa 25 pistettä ja uudelleenaktivoivat osto-ohjelmansa samalla, kun talouskasvuennustetta rukattiin odotetusti alaspäin. Keskuspankki yrittää toimenpiteillään lieventää ja ennaltaehkäistä mahdollisesta Brexitistä aiheutuvia riskejä. Lisätoimenpiteet keskuspankilta ovat hyvinkin mahdollisia. Kaikki riippuu tästä eteenpäin sekä makrotalousluvuista sekä aikanaan alkavista neuvotteluista Iso-Britannian ja EU:n välillä. Punta joka tapauksessa jatkaa paineessa ja pidämme äkillistä toipumista epätodennäköisenä.

Euroopan korot kääntyivät lievään laskuun brittien keskuspankin lopputulemien ansiosta. Etenkin osto-ohjelman koko yllätti suuruudellaan. Poimintana Saksan 10-v korko joka valahti jälleen noin 0,1 % tasolle.

Uutisissa on tänään aamulla aika hiljaista, joten kerrotaan vaikka että EU vahvisti eilen asettavansa tuontitullit kiinalaiselle ja venäläiselle kylmävalssatulle teräkselle. Tullien prosentuaaliset määrät ovat hieman ennakoitua suuremmat. Ei odottamaton uutinen, mutta hieman lisää tukea eurooppalaisille terästuottajille.

Tulosrintamalla tänään aamulla yksi pohjoismaisista suosikeistamme, eli maailman johtava insuliinivalmistaja Novo Nordisk. Q2 liikevaihto jäi hieman, mutta alentuneet kustannukset onnistuivat pitämään liikevoiton linjassa odotuksiin nähden. Myös koko vuoden myynti- ja liikevoittoennustetta paikallisissa valuutoissa laskettiin marginaalisesti. Raportti ei ainakaan vielä aiheuta meiltä suositusmuutosta. Novon tuotto meillä 9.2.2015 alkaen +37,4 % (vs. vertailuindeksi -1,4 %).

Makrossa on tänään tärkeät Yhdysvaltojen viralliset työmarkkinaluvut. ADP:n tilastot menivät aiemmin tällä viikolla hieman yli, mutta ennustearvo on kieltämättä hieman heikko. Raportti tulee määräämään Fedin loppuvuoden askelmerkkejä jonkin verran. Markkinat odottavat vahvoja lukuja (180,000 lisäys työpaikkojen määrään) ja tämä antaisi Fedille lisää siimaa koronnostoihin. Todennäköisyys nostolle vielä tänä vuonna on markkinahinnoittelussa tällä hetkellä 37 %.

Markkinat avaavat pikku plussalle. Iltapäivällä klo 15:30 jenkkityökkärit. Sitä ennen tulee olemaan rauhallista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​Iso-Britannian keskuspankki klo 14
Seuraava
Jenkkitalous vahvempi kuin Q2 BKT antoi ymmärtää