15.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Kauppasotauutisoinnin tennisottelu jatkuu
  • Yhdysvalloista todella heikot vähittäismyyntiluvut
  • Kiinan eiliset luvut jälleen heikko signaali maan talouskasvusta


Eilen oli heikon talousdatan päivä. Jo aamulla Saksan BKT kasvu jäi nollaan, kun taas Yhdysvaltojen eilen iltapäivällä julkaistut vähittäismyyntiluvut joulukuulta jäivät pahasti odotuksista (-1,2% vs odotus +0,1 %) ja uutinen sysäsi pörssit laskuun Atlantin molemmin puolin. Euroopassa pörssit seilasivat ennen uutista vajaan puolen prosentin nousussa, mutta pörssit sulkeutuivat noin puolen prosentin laskuun. Aasiassa lasku on voimistunut ja myös perjantaiaamun futuurit osoittavat kaakkoon. 

Myös Kiinasta saatiin uusia talouslukuja, tällä kertaa negatiivisia. Tuottajahinnat nousivat vain 0,1 % vuoden takaisesta ja myös kuluttajahintaindeksin viimeisimmät lukemat jäivät selvästi odotuksista. Kyseessä on hitaimmat kasvuluvut sitten tammikuun 2018 ja lokakuun 2016. 

Poliittisella rintamalla Yhdysvaltojen budjettikiistan sopu on lähenemässä ja Trumpin odotetaan allekirjoittavan sopimuksen jolla vältetään hallinnon sulku. Trump on kuitenkin uhkaillut kansallisen hätätilan julistamisella, jotta saisi muurinsa rahoitettua. 

Kauppasotauutisoinnin tennisottelu puolestaan jatkuu ja eilen oli jälleen pessimistisempien uutisten aika kun Bloomberg uutisoi, että Kiina ja Yhdysvallat eivät ole edenneet neuvotteluissa vaan ovat edelleen kaukana sovusta. Tänään vuorossa Yhdysvaltojen edustajien Mnuchinin ja Lightizerin sekä Kiinan Xi Jinpingin tapaaminen, mutta edelleen odotuksissa on, että asioiden todellista etenemistä varten tarvitaan Trumpin ja Xi:n tapaaminen. 

Tänään luvassa kymmenkunta tulosta Suomesta, talouslukuja kuten teollisuustuotantoluvut ja Michigan –luottamusindeksi Yhdysvalloista ja lisäksi EKP:n rahapolitiikan toteutuksesta vastaava Couere on äänessä New Yorkissa. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinoilla rauhallista sijoittajien odotellessa lisätietoja kauppaneuvotteluista
Seuraava
Hiljaista pörsseissä ja uutisrintamalla
Miikka Kuusi