19.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • EU varoitti tekevänsä vastatoimia mikäli Yhdysvallat asettavat tuontitulleja Eurooppalaisille autoille
  • Kauppasotaneuvottelut jatkuvat Yhdysvalloissa
  • Juncker valmis myöntämään lisäaikaa Brexit-neuvotteluille

Markkinoilla oli hyvin hiljainen alku viikkoon Yhdysvaltojen ollessa vapaalla Trumpin kunniaksi (virallisesti ”Presidents’ Day”). Eurooppa oli pääosin lievällä plussalla, valuutoissa tai koroissa ei nähyty merkittäviä liikkeitä ja tämän aamun kaupankäynnissä pörssit ovat olleet Aasiassa nollan molemmin puolin ja Euroopan pörssit avasivat nollan tuntumassa. 

Trump sai viikonlopun aikana raportin joka koski tuontiautojen aiheuttamaa uhkaa kansalliseen turvallisuuteen. Raportin myötä Trumpilla on nyt 90 päivää aikaa päättää haluaako hän reagoida uutiseen ja asettaa mahdollisesti uusia tariffeja muun muassa Euroopasta tuotaville autoille. EU:n Juncker uhkasi kuitenkin välittömästi vastatoimilla mikäli Trumpilta tulisi uusia tariffeja autosektorille.

Kiinan ja Yhdysvaltojen on tarkoitus jatkaa kauppasotaneuvotteluita tällä viikolla Washingtonissa. Neuvottelut jatkuvat tänään varsin hyvistä asemista; edellisiä neuvotteluita kuvailtiin ”tuotteliaiksi”. Panokset nousevat pitkin viikkoa neuvottelijoiden profiilin noustessa kohti loppuviikkoa. Maiden presidentit eivät kuitenkaan ole näissä keskusteluissa osapuolina joten lopullista sopua on turha odottaa. 

Brexit-neuvotteluihin saatetaan saada lisäaikaa, sillä EU:n Juncker mainitsi Stuttgarter Zeitungin haastattelussa, että EU ei vastustaisi takarajan siirtymistä. Neuvotteluiden osalta EU ja Iso-Britannia pyrkivät nyt luonnostelemaan uuden luonnoksen Irtlannin rajakysymykseen. Junckerin sanoin kuitenkin ”We are in God’s hands”. 

Talousdatan osalta muuten hiljaista, mutta Saksasta saamme sijoittajaluottamusta kuvaavien ZEW-indeksien tulokset. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Heikko talousdata käänsi pörssikurssit lievään laskuun
Seuraava
Markkinoilla todella hiljaista, illalla katseet Fedin kokouspöytäkirjoihin
Miikka Kuusi