14.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Kiinasta odotuksia vahvempia vientilukuja
  • Trump lykkäämässä maaliskuun takarajaa 60 päivällä
  • Tuloskausi jatkuu vilkkaana 

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille! Juhlit sitä itse tai et, kaupan ala, ravintolat ja logistiikkayhtiöt kiittävät. Esimerkiksi Yhdysvalloissa National Retail Federation (NRF) arvioi vuosi sitten, että yhteenlaskettu kulutus ystävänpäivänä on 19,6 miljardia dollaria!  

Pörsseissä rauhallinen nousu sai eilen jatkoa markkinoiden positiivisen vireen jatkuessa merkittävien uutisten puuttuessa ja sekä Euroopassa, että Yhdysvalloissa oltiin pääpiirteittäin vajaan puolen prosentin nousussa. Tarkempia lukuja markkinataulukosta alla. 

Kiinasta julkaistiin aamulla odotuksia vahvempia kauppalukuja tammikuulta. Vienti kasvoi 13,9 % (odotus 3,8 %) ja tuonti 2,9 % (odotus -1,9 %). Luvuissa voi hyvinkin näkyä yhtiöiden varautuminen mahdollisiin uusiin tariffeihin ja lisäksi kiinalaisten helmikuun alkuun ajoittuva uusi vuosi sekoittaa kuitenkin alkuvuoden lukuja, joten lukuja on syytä katsoa useamman datapisteen yli ennen suurempien johtopäätösten tekemistä. 

Saksa puolestaan vältti teknisen taantuman, kun maan Q4 BKT-kasvu oli 0,0 % (eikä negatiivinen kuten odotettiin). Yhdysvalloissa kuluttajahinnat puolestaan osuivat pääpiirteittäin odotuksiin. 

Kauppasotarintamalla viimeisin huhu on, että Trump harkitsisi 60 päivän lykkäystä maaliskuun alun takarajalle neuvotteluihin jotta mailla olisi riittävästi aikaa päästä sopuun. 

Tuloskausi jatkuu vilkkaana ja tämän ja huomisen aikana noin kolmisenkymmentä suomalaisyhtiötä raportoi tuloksensa. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Optimismi kauppasotaneuvotteluista jälleen tunnelman nostattajana
Seuraava
Heikko talousdata käänsi pörssikurssit lievään laskuun
Miikka Kuusi