03.05.2017

  • Yellen tuskin koskee korkoon vielä tänään
  • Myös jenkkien työmarkkinasta tänään lukuja
  • Novo Nordiskilta vahva Q1 – sijoittajille iso helpotus

USA:n keskuspankki Fedillä tänään kokous, mutta korkoa se tuskin nostaa. Periaatteessa voisi sen tehdäkin, koska inflaatio(odotukset) on kohonnut selvästi ohjauskorkoa rivakammin. Markkinat kuitenkin hinnoittelevat noston vasta kesä- tai syyskuulle. Suurin mielenkiinto kohdistuu joka tapauksessa siihen, miten Fed kommentoi Yhdysvaltojen vaisuksi jäänyttä Q1 BKT-kasvua.

Markkinoilla ei vielä eilenkään päästy aivan täytteen vauhtiin, kun Aasiassa useat markkinat olivat kiinni. Parin kymmenyksen nousut osakkeissa melkeinpä kuitataan takaisin avauksessa tänään.

Taaleri Sijoitusideoihin kuuluvien yhtiöiden Q1-tuloskausi jatkuu duurivoittoisena. Nokian Renkaat ja Novo Nordisk ylittivät tämän aamun raporteillaan molemmat markkinoiden ennusteet ja osakkeiden vahvasta vedosta huolimatta uskomme molempien performoivan hyvin myös tänään.

Talousdatassa tänään etenkin euroalueen Q1 BKT. Markkinat odottavat +1,7 % kasvua. Kovempaakin kasvua on toki odotettavissa, mikäli (kun) eteenpäin katsovia indikaattoreita, kuten esim. ostopäällikköindeksejä, halutaan katsoa. Euroalueen osakkeet ovat tällä hetkellä lähes liikuttavan yksimielinen konsensuspeli markkinoilla. Jatkavatko BKT-luvut sarjaa, jossa euroalueen luvut menevät odotuksista yli samalla kun Yhdysvalloissa makroluvut ovat alkaneet jäämään?

Makrossa tänään myös ADP:n mittaamat Yhdysvaltojen uudet työpaikat, joista saadaan suuntaa perjantain viralliselle työmarkkinaraportille. Maaliskuun lukuihin jäi toivomisen varaa, mutta paljon on spekuloitu kertaluonteisesta mittausvirheestäkin. Mikäli kuitenkin huhtikuunkin työpaikat jäävät heikoiksi, tulee se lisäämään huolia jenkkitaloudesta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Volatiliteetti painumassa ennätystasoille
Seuraava
Macron vahvisti asemiaan entisestään eilisessä tv-väittelyssä