23.09.2016

  • Osakkeet nousivat
  • Bondit nousivat
  • Raaka-aineet nousivat

Fedin vihjailut siitä, että korot eivät nousekaan aivan aikaisemmin vihjattua tahtia kelpasivat markkinoille. Oikeastaan aivan sama mitä omisti, sen hinta nousi eilen. Osakkeissa nousu oli silmäänpistävintä – Euroopassa noin 2,5 %. Volatiliteetti painui takaisin pohjamutiin.

Jonkin verran pistää toki miettimään, että noinkohan kaikki epävarmuus nyt poistui sillä, että yksi keskuspankki päätti olla nostamatta korkoa. Varsinkin kun kukaan ei nostoa edes odottanut. Ja olisikohan presidentinvaaleista seuraavaksi syyksi aiheuttamaan turbulenssia? Maanantaina alkavat paljon odotetut isot väittelyt.

Kannattaa siis varautua heilunnan jatkumiseen, ja siihen että joulukuun kokous lähestyy jo, ja vielä ehditään moneen kertaan muistamaan, että sieltä se nosto itse asiassa tuleekin.

Edellinen vain antamaan perspektiiviä - kyllä osakkeita on ehdottomasti hyvä edelleen omistaa nyt kun rahapolitiikan keveys ei selvästikään ole päättymässä mihinkään. Tempoiluun, välillä syystä mutta usein myös syyttä, kannattaa samalla olla valmis.

Talouslukuja ei eilen merkittäviä saatu, mutta EKP jutteli mukavia: yhteensä 249 euroalueen pankkia osallistui TLTRO II –ohjelmaan saaden yhteensä 45 miljardia eurolla. Likviditeettiä toki on ollut markkinoilla muutenkin, mutta… no, nyt sitä tuli lisää. Toivotaan että alkaa valumaan reaalitalouteen kiihtyvällä tahdilla.

Tämän aamun tunnelmia kun katsoo, niin suurin innostus on jo laantunut. Eilen illalla Yhdysvalloissa osakkeet jäivät noin puoli prosenttia plussalle ja Aasiassa mennään hienoisesti punaisella. Japanissa hieman pelästyttiin maanjäristystä. Toisaalta Japanin PMI:t yllättivät positiivisesti.

PMI:t tulevat sanelemaan päivän kulun muuallakin. Euroalueen syyskuun luvut klo 11:00 – odotuksissa on marginaalinen pudotus elokuusta. Yhdysvalloista tuotantosektorin PMI:t klo 16:45. Fedin johtajistosta tänäänkin useita äänessä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed juuri niin moniselkoinen kun odotettiinkin
Seuraava
Presidenttivaalin loppusuora aukeaa