22.09.2016

  • Näkemyserot jäsenten välillä suuria, mutta…
  • …rahapolitiikka tulee jatkamaan erittäin kevyenä
  • Koronnosto-odotukset laskivat – osakkeet nousivat

Fed jätti korot ennalleen ja ohjasi korkopolun lievään laskuun.

Kolme jäsentä kymmenestä olisi halunnut nostaa korkoa jo nyt, mutta joulukuu jäi todennäköisimmäksi (nyt 61 %) vaihtoehdoksi. Vahva työmarkkina puoltaa nostoa, mutta palkkakehitys ja inflaatio eivät ainakaan vielä olleet Yellenin mielestä riittävällä tasolla. Yellen kommentoi talouden riskejä nyt tasapainoisiksi, joka on tulkittava aikaisempaa positiivisena näkemyksenä talouden kehityksestä.

Korkopolun lasku ensi vuodelle oli mielenkiintoista, vaikka taloudesta kommentoitiinkin positiivista, ja se sai markkinat ottamaan riskiä sisään. Aikaisemmin Fedin jäsenten sisäinen gallup indikoi kolmea nostoa. Nyt mediaanivaihtoehto tippui kahteen. Osakkeet päätyivät Yhdysvalloissa noin prosentin nousuun ja Nasdaq jopa uuteen ennätykseensä. Aasiassakin kauppaa käydään selkeästi nouseviin kursseihin. Japani on tosin tänään kiinni.

Korot jenkeissä eilen hieman alas (10-v -0,04 %) ja Euroopassa lähdettäneen seuraamaan perässä. Dollari on heikentynyt euroa vastaan hieman 1,12 tason päälle. Öljy jatkoi nousussa – Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot pienentyivät 6,2 miljoonalla barrelilla, eli noin tuplasti odotuksiin nähden ja samalla heikentyvä taala tuki öljyn hintaa.

Muuta makroa saatiin eilen vain vähän. Kiinan kuluttajaluottamusdata ei poikennut odotuksista merkittävästi.

Tänään julkaistaan muutamia vähemmän tärkeitä talouslukuja, eli markkinaliikkeet tulevat enimmäkseen pohjautumaan Fedin viestin sulatteluun. Ranskan talouden luottamusindeksi ja USA:sta Chicagon Fedin aktiviteetti-indeksi sekä uudien työttömyyskorvaushakemusten määrä voidaan poimia. Keskuspankkiireillakin on asiaa: Fediltä äänessä Lockhart, EKP:lta Draghi ja BoE:lta Carney.

EKP:lta myös TLTRO II –rahoituskierroksen tulokset. Sentimentin kannalta olisi erittäin tärkeää, että päätään nostanut euroalueen luotonanto saisi tuekseen lisää positiivista dataa.

Eurooppa avaa jenkkien perässä vajaan prosentin ylös.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Japanin keskuspankki vaihtoi hieman fokustaan
Seuraava
Fedin kevennys kelpasi markkinoille