28.04.2016

  • Fedin rauhallisuus rajoittanee pitkien korkojen nousun jatkoa
  • Japanin keskuspankki alkaa laajentamaan ostojaan?
  • Nikkei laskussa, muuten rauhallista


Keskuspankit (Fed ja BoJ) eivät tehneet eilen mitään. Ei sitä oikeastaan odotettukaan, paitsi ehkä jotkut Japanin osalta. Suurin markkinareaktio onkin tullut Japanista, jossa jeni vahvistuu ja osakkeet laskevat.

Fed jätti globaalit kasvuennusteensa ennalleen ja riskeistäkin Yellen varoitteli hieman kevyemmin kuin viimeksi. Ei tämä kuitenkaan nostoa indikoi, eli ei kannata vielä henkeä pidätellä sen suhteen. Heikohkot viimeaikaset talousluvut varmasti mietityttävät Fediä. Ohjaus eteenpäin oli mahdollisimman ympäripyöreä. Dataa seurataan ja sen mukaan mennään. Markkinahinnoittelu loppuvuoden nostoille ei ole oleellisesti Yellenin puheenvuoron jälkeen muuttunut.

Japanin keskuspankin suhteen odotuksia uudesta koron laskusta (29.1. yllätyslaskun jatkoksi) sen sijaan oli, koska paikalleen jääminen aiheutti jenin pomppauksen ylös ja osakkeisiin noin 3,5 % laskun. BoJ sanoi haluavansa vielä arvioida edellisen laskun vaikutuksia ennen kuin liikahtaa uudestaan. Negatiiviset korot eivät toistaiseksi ole heikentäneet jeniä, vaan päinvastoin, joten eiköhän jonkinlaista osto-ohjelman laajentamista kohta nähdä. Inflaatiotavoitteen saavuttamiselle annettiin jälleen kerran (pakostakin) lisäaikaa.

Euroalueen lainakysynnästä päivitys: yrityslainojen kasvu kiihtyi maaliskuussa 1,1 prosenttiin ja kotitalouksien 1,6 prosenttiin.

Tänään saadaan aika kova setti makrolukuja. Euroalueen talouden luottamusindeksi klo 12:00, Saksan inflaatio klo 15:00, USA:n työttömyyskorvaushakemukset ja BKT klo 15:30.

Markkinoilla liikkeet jatkavat melko rauhallisina. Eilisen parin kymmenyksen nousut korjataan tänään heti avauksessa. Koroissa pitkän pään nousua alkaa tuntua hieman rajoitetulta ainakin lyhyellä aikavälillä. Öljy jatkaa hiipimistään ylöspäin.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed tyytynee ostamaan lisää aikaa
Seuraava
Euroalueen inflaatio on edelleen tahmeaa