29.04.2016

  • Saksan inflaatiokehitys lässähti
  • Jenkkikuluttajan paras into odottaa itseään?
  • Tänään vilkas päivä makrokalenterissa


Markkinat päätyivät eilen Euroopassa nollille, mutta Yhdysvalloissa osakkeet myytiin noin prosentin laskuun. Odotukset Fedin nostoista ovat laskussa ja sen mukana heikkenee luottamus talouden vetoon. Turvasatamat menivät kaupaksi ja valtionlainakorot laskivat sekä euroalueella että Yhdysvalloissa.

No eipä voi markkinoita moittia: makroluvut ovat olleet pykälää heikompia ja yritysten tulokset ovat luokkaa alhaisempia vuodentakaiseen verrattuna. Analyytikoiden ennusteisiin kun vertaa niin näyttää paremmalta, mutta laskevat tulokset ovat silti laskevia tuloksia.

Facebookin osake nousi Q1 tuloksen jälkeen kaikkien aikojen huippuunsa ja treidaa nyt P/E luvulla n. 70. Raskas teollisuus on sittenkin siirtymässä sosiaaliseen mediaan niin kuin suomalaisen sketsiohjelman punapipoiset hipsterit pari vuotta sitten povasivat?

Yhdysvaltojen tuoreet BKT-luvut tarjosivat yhden syyn lisää myydä riskiä. Q1 kasvuvauhti (0,5 %) oli vaatimattominta pariin vuoteen. Investoinnit jatkoivat supistumistaan ja siihen luonnollisesti energiasektorilla on suuri vaikutus. Heikohko kulutusinto, jonka varaan mm. Fed on laskenut paljon, jäi odotuksista selvästi.

Saksan tuoreet inflaatioluvut julkaistiin eilen ja niiden jääminen odotuksista selvästi ei luvanne hyvää tänään julkaistavaan euroalueen inflaatioon. Euroalueen inflaatioluvut tänään klo 12:00.

Öljy jatkaa vahvana: Brent maksaa nyt 48 taalaa ja WTI 46 taalaa. Raaka-ainemarkkinoilta kuului hyvää myös Brasiliasta: maailman suurin rautamalmintuottaja Valeant raportoi päässeensä voitolliseksi Q1 aikana oltuun vielä viime vuoden viimeisellä kvartaalilla rajusti tappiollinen.

Lisää päivän kalenteria: euroalueen BKT-luvut klo 12:00 ja jenkkien yksityinen kulutus klo 15:30.

Viikonloppuna kannattaa juhlia vappua ja siinä samalla kaikki seuraa tietenkin sunnuntaina julkaistavat tärkeät Kiinan PMI-luvut, jotka määrittelevät suunnan ensi viikolla pörsseille myös Euroopassa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed ja BoJ jättivät rahapolitiikan ennalleen
Seuraava
Viikko päättyi myyntirysäykseen