17.03.2017

  • Elvytys jatkuu, mutta mitä tekevät korot?
  • Korkomarkkinat jatkavat osakkeita vilkkaampina
  • Markkinoilla aikalisän tuntua Fedin jälkeen

Euroopassa noustiin eilen todennäköisesti enimmäkseen Hollannin toivotun vaalituloksen rohkaisemana. Yhdysvalloissa päädyttiin marginaalisesti miinukselle – Fedin maltillinen viesti jatkonostoista riitti siis vain keskiviikko-illan nousuihin.

Datastakaan ei ollut eilen suurempien liikkeiden innoittajaksi. Yhdysvaltojen uusien asuntojen aloitukset kasvoivat edelleen, mutta myönnettyjen rakennuslupien määrä laski. Isossa kuvassa nousutrendissä kuitenkin edelleen mennään.

Tänäänkin on talouslukujen osalta rauhallista. Yhdysvalloista saadaan teollisuustuotanto ja kuluttajien luottamusta mittaava Michigan-indeksi.

Korkomarkkinat jatkavat urheasti vastuunkantoa markkinaliikkeistä. Viime päivien melkoinen bondiralli pysähtyi ja kääntyi eilen. Korot nousivat Yhdysvalloissa läpi käyrän ja Euroopassa etenkin pitkä pää on seurannut perässä. Lyhyt pää euroalueella ei ole liikkunut, mutta EKP:n kommentteja kannattaa kuunnella tarkasti. Kaikki lisäindikaatiot koronnoston lähestymisestä tulevat näkymään lyhyessä päässä nopeammin kuin keskivertomeklari ehtii myyntinapilta edes siihen vuosien varrella kerääntyneet pölyt pyyhkimään.

Iso-Britanniankin keskuspankin (BoE) eilisestä kokouksesta välittyi hieman odotuksia haukkamaisempi, eli inflaatioriskejä korostava ja siten koron nostamista puoltava, viesti. Muutoksia rahapolitiikkaan ei tehty eikä koronnostoa kannata vielä alkaa odottelemaan, mutta stanssissa oli kuultavissa pientä muutosta talouskasvun suhteen positiivisempaan suuntaan.

Yksi jäsen oli BoE:ssa äänestänyt jopa noston puolesta. Ja EKP:ssa puhutaan, että nosto voisi tapahtua jo ennen QE:n loppumista. Jokainen voi itse miettiä mikä euroalueen korkojen suunta mahtaa jatkossa olla.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Hollannin vaalitulos toivottu, mutta aiheeseen palattaneen vielä
Seuraava
Seuraavalle markkinateemalle on nyt tilaa​