20.03.2017

  • Keskuspankkien viestit ovat nyt hetkeksi kommunikoitu
  • Odotteleva moodi päällä ja hiljainen viikko odotettavissa
  • Perjantaina ostopäällikköindeksi euroalueelta ja USA:sta

Markkinoilla on isojen keskuspankkikokousten jälkeen vaihteeksi hiljainen viikko odotettavissa. Hollannin markkinoiden kannalta suotuisan vaalituloksen ja Fedin kyyhkysmäisten kommenttien positiivinen efekti tuntuu olevan tältä erää nähty ja uuttaa teemaa odotellaan. Alkavalla viikolla sellaiset ovat kuitenkin varsin vähissä.

Perjantain talousluvuissa Michiganin yliopiston mittaama USA:n kuluttajaluottamus nousi odotuksia enemmän ja noin 10 vuoden huipuissa mennään. Maan teollisuustuotanto jatkoi maltillisempaa kasvua. Selityksenä siteerattiin paljolti lämmintä kevätsäätä, joka laski energian kysyntää, mutta isossa kuvassa hyvältä näyttää edelleen teollisuudenkin osalta.

Tällä viikolla on makrodataa kalenterissa vain vähän: ostopäällikköindeksit euroalueelta ja Yhdysvalloista perjantaina ovat tärkeimmät datapisteet. Euroalueen kuluttajaluottamus torstaina.

Ranskan presidentinvaalit jatkavat otsikoissa.

Viikonloppuna käyty G20-maiden kokous ei tarjonnut käytännössä mitään uutta. Vapaakaupan puolestapuhujia oli kokous täynnä, ja jopa Yhdysvallat antoivat sille tukensa Trumpia sovittelevampaa linja jatkavan valtionvarainministeri Mnuchinin kommenttien muodossa.

Ranskan presidentinvaalit jatkavat otsikoissa. Populistien, eli tässä tapauksessa Le Penin, kannatuksen nousulta tuntuu olevan paras terä juuri nyt pois. Le Penin presidenttiydelle annetaan markkinoilla enää noin 20 % todennäköisyyksiä.

EKP:n koronnoston aikataululla spekuloidaan joka foorumissa ja siinä onkin kaikki eväät kasassa seuraavalla isolle teemalle. Viimeinen TLTRO-rahoitusoperaatio pankeille on tällä viikolla ja sen lopputulokset tiedetään vielä ennen kuun vaihdetta. Logiikka menee suunnilleen niin, että kun ”lotraus” on ohi, voidaan alkaa miettiä nostoa. Ei se kuitenkaan vielä ovella kolkuttele. Jos arvata pitäisi, niin ensi vuodelle mennee.

Osakemarkkinat avasivat Euroopassa pikku miinukselle ja koroissa maltillista nousua. Rauhalliselta tuntuu ja viikon liikkeet jäänevät pienen puoleisiksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​Euroalueen korot tapetilla
Seuraava
Macron hoiti ensimmäisen tv-väittely kunnialla kotiin