21.11.2016

  • Draghi puhui perjantaina kevyen rahapolitiikan puolesta
  • Dollari kävi jo 1,06 alapuolella
  • Italian ja Saksan korkoero supistui

Perjantain markkinaliikkeet eivät juurikaan mitään uutta tuoneet. Liikkeet olivat pieniä. Korkojen nousu jatkaa teemana ja samoin vahva dollari, joka käväisi jo 1,06 tason alla euroa vastaan. Pienet yhtiöt ja pankit ovat menneet hyvin ja arvoyhtiöt jatkavat hyvää performanssia kasvuyhtiöihin nähden.

EKP:n Draghi oli perjantaina äänessä. Viesti oli ns. kyyhkymäinen, eli kevyttä rahapolitiikkaa tukeva. Tulkinta on, että EKP tulee erittäin suurella todennäköisyydellä jatkamaan osto-ohjelmansa kestoa ensi vuoden maalikuun lopusta eteenpäin. Draghin viesti rajoittanee korkojen suurinta nousuintoa, koska nyt on yksi ostaja ilmoittautumassa bileisiin mukaan. Tai oikeastaan viihtymässä siellä pidempään. Ilmoitus tästä mahdollisesti EKP:n kokouksessa 8.12.

Ranskan ensi kevään presidentinvaaleista alkaa myös tihkua raportoimisen arvoisia uutisia. Viikonloppuna pääministerinäkin toiminut Francois Fillon pärjäsi esivaaleissa erinomaisesti ja nyt näyttää siltä, että hänen presidenttiehdokkuutensa sinetöidään ensi sunnuntaina. Uutinen on hyvä, koska Fillon on todennäköisesti ainakin Sarkozya vahvempi ehdokas oikeistopopulisti Marine Le Peniä vastaan, jonka presidenttiys olisi isku palleaan koko EU:n vakautta kohtaan.

Italiassa pääministeri Renzi meni sanomaan, että saattaisi sittenkin erota, mikäli maan kansa äänestää hallituksen esitystä vastaan. Pidämme tästä huolimatta hallituksen kaatumista epätodennäköisenä skenaariona vaikka kansanäänestyksessä kävisi miten. Markkinareaktion mukaan kommentilla ei myöskään ollut merkitystä, vaan Italian korkoero Saksaan kaventui perjantaina.

Tänään ei saada tärkeitä makrolukuja ja myös koko viikon osalta on aika rauhallista. Euroalueelta tiistaina kuluttajaluottamus ja keskiviikkona ostopäällikköindeksit. Saksan IFO torstaina. Yhdysvalloissa harvinaisen hiljainen (Thanksgiving) viikko. Osakemarkkinat jenkeissä kiinni torstaina ja perjantaina.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jatkuuko populistien voittokulku Ranskassa?
Seuraava
USA:n ja Euroopan osakkeiden tuottoero tänä vuonna on jo lähes 15 %