22.11.2016

  • Draghi petasi jälleen elvytyksen jatkoa
  • Huhtamäki päivitti taloudelliset tavoitteensa
  • Rauhallinen (ja lyhyt) viikko edessä

Osakkeet hiipivät eilen länsimarkkinoilla pari prosentin kymmenystä ylös. Suuria markkinaliikkeitä ei ole eiliseltä raportoitavaksi asti ja uutisiakin vain vähän. Tynkäviikkoa mennään – Yhdysvallat kiinni torstaina ja perjantaina Thanksgiving-pyhien takia.

Öljy jatkoi reipasta toipumistaan kohti 50 dollarin tasoja. OPEC:in kokous 30.11. ja eiköhän siellä taas tuotannonleikkauksia pyöritellä. Optimismi niiden onkin jälleen kerran nousussa, nyt kun jopa Irak ja Iran ovat antaneet leikkauksia puoltavia kommentteja.

Kaikki tärkeimmät osakeindeksit Yhdysvalloissa nousivat jälleen kaikkien aikojen huippuunsa. Uuden mantereen hyvästä performanssista antanee kuitenkin paremman kuvan kuitenkin se, että S&P 500 on tämän kalenterivuoden aikana noussut +7,5 %, kun taas eurooppalainen virkaveljensä Euro STOXX 50 on laskenut -7,2 %.

EKP:n Draghi esiintyi eilen Euroopan parlamentille ja viesti oli jatkoa aikaisemmin kommunikoidulle. Euroopan talous kasvaa, mutta kasvu on edelleen riippuvaista erittäin elvyttävästä rahapolitiikasta. Ovi on nyt sepposen selällään osto-ohjelman jatkosta kertomiselle joulukuun kokouksessa 8.12.

Italiassa tehtiin viimeiset gallupit ennen kansanäänestystä 4.12. Gallupin merkittävin anti oli se, että noin kolmasosa kansasta ilmoitti, että ei vielä tiedä kantaansa. Eli katsotaan äänestystulos ja analysoidaan skenaarioita vasta sen jälkeen. Näkemyksemme on, että hallitus ei tule kaatumaan vaikka tulos olisi mikä. Mikäli hallituksen kanta häviää, tullee se heikentämään kuitenkin sen toimintakykyä entisestään, joka huonontaisi etenkin maan pankkisektorin tervehtymisedellytyksiä.

Facebook (+4 %) ilmoitti 6 miljardin dollarin omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta. Taaleri Sijoitusideoiden Novo Nordisk (+4 %, USA:n jälkipörssissä) tiedotti, että FDA (US Food and Drug Administration) on hyväksynyt 2-tyypin diabetespotilaille suunnatun Xulthophy-nimisen lääkkeen markkinoille.

Taaleri Sijoitusideoiden uusin jäsen Huhtamäki järjesti eilen pääomamarkkinapäivän, jossa se päivitti pitkän aikavälin tavoitteitaan. Orgaaninen kasvutavoite on nyt 5 % ja EBIT-marginaalitavoite on yli 10 %. Positiivinen kokonaisuus ja osake noussee tänään.

Tänäänkin vain vähän uutisia. Makrossa euroalueen kuluttajaluottamus marraskuulta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP jatkanee ostojaan myös maaliskuun jälkeen
Seuraava
Euroalueen poliittiset riskit jarruttavat osakkeita