19.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Aamun tulosjulkistajat lähelle ennusteita
  • Kiinan BKT-kasvu markkinoiden odotuksiin 
  • FDA:n neuvontajapaneeli suosittelee Novon semaglutide -lääkettä

Ilman Yhdysvaltojen Dow Jones –osakeindeksin historiallista 23 000 pisteen rajapyykin rikkomista indeksitasolla eilisestä pörssipäivästä ei olisi juuri jäänyt kerrottavaa. Liikkeet olivat maltillisia, joskin osakesijoittajan kannalta iloisesti päädyttiin laaja-alaisesti pienelle plussalle. Aasian pörsseissä ei ollut aamulla yhtenäistä suuntaa, kun Japanin Nikkei oli vajaan puolen prosentin nousussa, Korea nollilla ja Kiinan pörssit noin 0,5 % laskussa. 

Kiinassa julkaistiin Q3 BKT –luvut, jotka kertoivat maan talouden kasvaneen markkinoiden odotusten mukaisesti 6,8 % vauhtia. Maan puoluekokouksesta ei vielä kuultu mitään merkittäviä uutisia. Tämän päivän tulevien talouslukujen ei pitäisi olla tajuntaa räjäyttäviä, mutta mainittakoon niistä Britannian vähittäismyyntiluvut sekä työttömyyskorvaushakemukset Yhdysvalloista. 

Aamun tulosjulkistajista Telia julkisti Q3 tuloksen, joka oli pääpiirteittäin odotetun näköinen. Yhtiö piti ohjeistuksensa käyttökatteen ja kassavirran osalta ennallaan mikä on positiivista yhtiön osingonmaksukyvylle (osakkeesta osinko irti ensi maanantaina). Cityconin tulos osui lähelle ennusteita ja yhtiö piti ohjeistuksensa ennallaan. Kummankaan osakkeen on vaikea nähdä reagoivan merkittävästi aamun tuloksiin. 

Muissa uutisissa Nokia ilmoitti strategisesta yhteistyöstä Amazon Web Servicesin (AWS) kanssa. Yhteistyöllä ei välitöntä vaikutusta tulokseen, mutta pidemmällä aikavälillä voi tuoda uutta liiketoimintaa Nokialle. FDA:n Advisory Committee suositteli lähes yksimielisesti (16-0, 1 ei ääntä) Novo Nordiskin semaglutine-lääkkeen hyväksymistä. Paneelin suositus ei takaa FDA-lupaa, mutta suositusta pidetään hyvin positiivisena uutisena. FDA:n lopullista päätöstä odotetaan joulukuun 5. päivänä. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kiinan kommunistisen puolueen kokous alkoi tänään
Seuraava
Musta maanantai ei toistunut