18.10.2017

  • Osakemarkkinat vailla suuntaa
  • Elisalta odotusten mukainen Q3 tulos
  • Telia ja Citycon julkaisevat Q3 raporttinsa huomenna

Kiinassa kansankongressin 19. kokous polkaistiin tänään käyntiin. Viiden vuoden välein järjestettävä puoluekokous kestää viikon ja siihen kohdistuu markkinoilla suuri mielenkiinto, koska perinteisesti siellä on julkistettu tietoa Kiinan raha- ja talouspolitiikan päälinjoista. Tämän lisäksi sijoittajia kiinnostaa Kommunistisen puolueen uusien johtohahmojen valinta. Presidentti Xi Jinpingin odotetaan jatkavan pääsihteerin tehtävässään lähes varmasti, mutta nyt nimettävien johtajien joukosta valittaneen aikanaan hänen seuraajansa.

Presidentti Xi:n avajaispuheessa Kiinan talouden tulevaisuutta kuvattiin valoisana, vaikka vakaviakin haasteita on näköpiirissä. Hän lupasi Kiinan jatkavan valtioyhtiöiden uudistamista sekä positivistista suhtautumistaan ulkomaisiin sijoituksiin. Puheessa otettiin kantaa myös markkinoita pitkään huolettaneeseen asuntomarkkinaan. Xi sanoi asuntojen olevan tarkoitettu asumiseen, ei sijoittajien spekulointia varten ja lupasi Kiinan tarjoavan lisää koteja kiinalaisille erilaisten kanavien kautta. Kaiken kaikkiaan puhe otettiin markkinoilla vastaan hyvin rauhallisesti ja se lisäsi uskoa viime kuukausina vahvistuneeseen talouskehitykseen.

Eiliset liikkeet osakemarkkinoilla jäivät jälleen olemattomiksi: läntiset indeksit heiluivat vain muutamia prosentin sadasosia ja pikaisella vilkaisulla maantieteelisesti lähin yli prosentin muutos löytyy Argentiinasta.

Elisa julkaisi Q3-raporttinsa aamulla. Sekä tulos että liikevaihto olivat lähes ennusteiden mukaiset ja ohjaus pidettiin ennallaan. Heikko kohta raportissa oli matkaviestinnän liittymämäärien kehitys, joka voi painaa Elisan osakekurssia tänään.

Tänään iltapäivällä julkaistaan USA:n asuntoaloitukset ja rakennusluvat syyskuulta. Illalla muun muassa American Express julkaisee tuloksena ja huomenna aamulla vuorossa Telia ja Citycon.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Espanjan kasvuennusteita leikattiin
Seuraava
Dow ensimmäistä kertaa yli 23 000 pisteen
Miikka Kuusi