27.03.2017

  • Trumpille arvovaltatappio
  • Yhdysvaltojen veroale vaarassa?
  • Tuore ideamme Nokian Renkaat sai tukea Venäjältä

Kaikki ovat varmasti uutisista noteeranneet, että Trumpin voimakkaasti ajama maan terveydenhuoltojärjestelmän, ns. Obamacaren, kumoaminen ja korvaaminen paremmalla versiolla ei onnistunut. Republikaanit vetivät itse lakialoitteensa pois jo ennen äänestystä, kun kävi selväksi, että heidän omien erimielisyyksiensä takia kannatusta ei tule olemaan riittävästi.

Mitä merkitystä tällä on sijoitusmarkkinoiden kannalta? Mahdollisesti paljonkin, koska odotuksissa on myös terveydenhuoltouudistustakin tärkeämpi verouudistus - tärkeimpänä yritysveron lasku. Tämä nostaisi yritysten tuloksia ja osittain sen takia osakkeista tällä hetkellä maksetaan se mitä niistä maksetaan.

Trumpin tehtäväksi jäi nyt jotenkin uskotella markkinoille, että verodiilin hän saa läpi. Ja että se pystytään rahoittamaan jollain muulla kuin terveydenhuoltouudistuksesta säästyvillä varoilla. Velalla rahoitettavat veroalesuunnitelmat eivät mitä suurimmalla todennäköisyydellä tule menestymään. Muista potentiaalisista lypsylehmistä ”Border tax” ei sekään ole varsinaisesti suosiossa.

Näkemyksen osalta tämä suosii eurooppalaisia osakkeita, joissa olemme olleet ja olemme edelleen ylipainossa. Globaalille yleiselle riskisentimentille Trumpin uskottavuuden horjuminen on toki kautta linjan negatiivista.

Kaikkea edellä mainittua komppasi (kuin tilauksesta) myös perjantain makrodata. Maaliskuun ostopäällikköindekseistä saatiin ensimmäiset vedokset: euroalueella luottamus tulevaan kehittyi hyvin, Yhdysvalloissa oli huterampaa.

Venäjän keskuspankki leikkasi korkoa, mikä on positiivista Taaleri Sijoitusideoiden Nokian Renkaille. Renkaiden ”tieltä” pois myyty Amer Sports esiintyi perjantaina sijoittajatilaisuudessa mielestämme vaisusti: kuluvasta vuodesta maalailtiin hankalaa, USA:n vähittäismyynti jatkaa hintavetoisena ja ennakkotilaukset ovat muutamissa segmenteissä hieman jääneet odotuksista.

Markkinat avasivat Euroopassa vajaan prosentin laskuun ja myös korot laskussa. Öljy jatkaa paineessa, kun OPEC:ilta ei saatu vihiä uusista tuotannonleikkauksista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin suunnitelmat vastatuulessa
Seuraava
Hermostuneelle päivälle onnellinen päätös