08.10.2021

Energian hinta on noussut nopeasti, mikä heijastuu myös inflaation kiihtymiseen. Aktian pääekonomisti Lasse Corin näkee inflaatiokehityksessä paljon muutakin huomioitavaa kuin pelkän energian hinnan, mistä hän on kirjoittanut tuoreessa blogissaan.

Kauppalehden Markkinaraadissa hän muistutti, että monien muiden raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet.

”Inflaatiokehityksessä näen paljon suurempana riskinä työvoimapulasta aiheutuvan paineen työn hintaan. Energian hinta on nousussa, mutta en usko sen hidastavan talouden toipumista koronasta. Uutta elpymispakettia ei tarvita, entisetkin tuet ovat vielä jakamatta”, Corin sanoi.

Lyhyellä aikavälillä nähdään energian hinnan vaihtelussa kasvua, mihin vaikuttavat normaalia alemmat vesi- ja kaasuvarannot sekä geopoliittiset ratkaisut.

”Venäjä on tunnistanut energiatarpeen kasvun Euroopassa ja suunnittelee maakaasutuotannon kasvattamista. Se vahvistaa tietysti Venäjän neuvotteluasemaa energiamarkkinoilla”, Corin huomautti.

Markkinaraati-keskusteluun osallistuivat myös strategiapäällikkö Vesa Ahoniemi Fortumista ja myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Anu-Elina Hintsa Helenistä. Sekä Fortum että Helen ovat siirtymässä kivihiilestä vähäpäästöisempiin vaihtoehtoihin. Myös ydinvoimainvestoinnit ovat mahdollisia.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Suomessa ruoan hinnasta on puolet veroa
Seuraava
Markkinaraati: Listautumisbuumi tarjoaa sijoittajalle vaihtoehtoja