27.08.2021

Helsinkiin povataan vuokrien laskua, sillä kaupungissa tuhannet vuokra-asunnot odottavat asujaansa. Korona on muuttanut palveluyhteiskunnan dynamiikkaa niin, että ns. Nurmijärvi-ilmiö on palannut etätyön myötä suosioon.

Aiheesta keskusteltiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa. Mukana keskustelussa olivat ex-kansanedustaja, tietokirjailija Osmo Soininvaara, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes sekä kiinteistövälittäjä Berit Segercrantz Aktia LKV:stä.

”Vuokra-asuntojen kysyntä vaihtelee kaupungin sisälläkin alueellisesti. Hyväkuntoiset ja hyvällä sijainnilla olevat asunnot saadaan nopeasti vuokratuiksi”, Berit Segercrantz sanoi keskustelussa.

Markkinaraati piti tyhjiä vuokra-asuntoja Helsingissä ohimenevänä ilmiönä. Vuokralaiset palaavat keskustoihin, kun tilanne taas muuttuu.

”Kun koronarajoitukset puretaan, elämä normalisoituu palvelujen osalta kaupungin keskustassa. Silloin myös vuokra-asuntojen kysyntä palautuu. Nyt vuokra-asunnon näytöillä on keskimäärin viisi hakijaa, ennen koronaa 25”, Segercrantz totesi.

Pääkaupunkiseudulla asuntojen uustuotannosta valtaosa on pieniä yksiöitä ja kaksioita, sillä asuntosijoittajat ostavat niitä. Isompien omistusasuntojen kysyntää on paljon, mutta se on alueellista.

”Kyllä keskustan kaupunginosissa, kuten vaikkapa Lauttasaaressa, on kysyntää isoille omistusasunnoille mutta tarjontaa on vähän. Myyntiin tulevat menevät kuin kuumille kiville. Perheet haluavat lisätilaa esimerkiksi etätyölle”, Segercrantz sanoi.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Osakemarkkinoillakin on ollut pitkä kuuma kesä
Seuraava
Markkinaraati: Työvoimapula pullonkaulana yritysten kasvulle