22.05.2017

Taaleri on kohta 10-vuotisen historiansa aikana ollut mukana hyvin monen tyyppisissä suorissa sijoituskohteissa. Meiltä kysytään usein, että mistä ihmeestä tämäkin sijoituskohde tuli meidän pöydälle alun alkujaan.

Jotta tähän kysymykseen voi vastata, on syytä hieman avata ajattelumaailmaamme. Taaleri on hyvin yrittäjähenkinen yhtiö, jonka olemassaolon edellytys on alusta asti ollut asiakkaiden palveleminen. Maailma on täynnä sijoitusneuvontaa ja varainhoitoa myyviä yhtiöitä, joten erottuakseen on tehtävä jotain eri tavalla. Yksi tapa erottautua kilpailijoista on tarjooma. Taaleri on samalla kiinnostunut kasvamaan myös itse sijoittamalla. Nämä kaksi asiaa yhdistämällä on luonnostaan syntynyt uudenlaisia sijoitustuotteita, joissa yhdistyvät molemmat tavoitteet; asiakkaan palveleminen mielenkiintoisilla tuotteilla sekä oman taseen kasvattaminen niihin itse sijoittamalla.

Olemme vuosien varrella kehittäneet kanssasijoittamisen konseptia. Siinä analysoimme sijoituskohteen, johon olemme kiinnostuneita sijoittamaan, ja tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta päästä mukaan samoilla ehdoilla. Tähän mennessä olemme tällä mallilla sijoittaneet muun muassa telakkateollisuuteen, kaivosteollisuuteen, merenkulkuun ja nyt uusimpana tulokkaana geotermisen energian hankkeeseen. Kuvatuille sijoituksille on ollut kysyntää, enkä usko sen johtuvan pelkästään vaihtoehtojen puutteesta. Ihmiset haluavat omistaa jotain konkreettista ja Taalerin oma sijoitus vahvistaa sijoitustarinaa.

Tähän mennessä olemme tällä mallilla sijoittaneet muun muassa telakkateollisuuteen, kaivosteollisuuteen, merenkulkuun ja nyt uusimpana tulokkaana geotermisen energian hankkeeseen.

Yhdistävä tekijä useissa suorissa sijoituksissamme, on hyvä tarina. Sovellamme mallia vain kohteisiin, joista on mahdollista kertoa, mitä sijoitettu raha tarkalleen tekee ja miksi kohteeseen kannattaa sijoittaa. Tärkeä elementti tarinassa on myös yrittäjät, jotka mahdollistavat liiketoiminnan päivittäisen harjoittamisen. Kanssasijoitusmallimme voisi kiteyttää olevan tarinaan kiedottu kombinaatio ideaa, yrittäjää ja pääomaa. Tätä filosofiaa käytämme toki laajemminkin, esimerkiksi pääomarahastoissamme. Erona näissä on, että pääomarahastoissa yrittäjä eli salkunhoitaja tulee tyypillisesti Taalerilta, kun taas kanssasijoitusmallissa yrittäjä on lähtökohtaisesti talon ulkopuolelta.

Koska olemme edelläkävijöitä ja arvioimme myös vähemmän perinteisiä sijoitusmahdollisuuksia, niitä myös tarjotaan meille. Saamme ideoita asiakkailtamme, suoraan yrittäjiltä sekä monenlaisten epäsuorien kanavien, kuten erilaisten neuvonantajien kautta. Tämän lisäksi pyrimme pitämään omat korvamme ja silmämme auki, sillä koskaan ei tiedä milloin mediassa tai kadulla kävellessä törmää jalostuskelpoiseen aihioon.

Valitettavasti emme voi toteuttaa kuin murto-osan saamistamme ideoista. Suuri osa ei syystä tai toisesta sovi hakemaamme profiiliin tai emme jostain muusta syystä ole kiinnostuneita. Toteutuskelpoisistakin ideoista jää harmittavan moni toteutumatta resurssien niukkuuden takia.

Itse pidän lähestymistavastamme meille tarjottuihin mahdollisuuksiin. Siitä voi poimia eväitä ajatusmaailmaan laajemminkin; uskalletaan kehittää niin pieniä kuin suuriakin asioita, myös muualla kuin sijoitusmaailmassa. Mahdollisuuksia ei koskaan löydä kulman takaa, mikäli ei uskalla sinne katsoa.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Pyhiinvaellusmatka Buffettin reviirille & havaintoja USA:n kiertueelta
Seuraava
Sähköenergia - tulevaisuuden energiamuotojen megatrendi