13.03.2017

Afrikkaan ei tarvitse viedä suomalaista osaamista, teknologiaa tai koulutusta. Se sieltä jo löytyy. Mitä Afrikasta puuttuu, on oma pääoma, jonka akuutti puute on suurin talouskasvun ja hyvinvoinnin kehityksen jarru.

Tällaisessa markkinatilanteessa kiinteistösijoitus saa aikaa positiivisen kierteen ja mahdollistaa muiden sektoreiden toiminnan. Kun sijoittajilta kerätyllä pääomalla rakennetaan tehdasrakennus, jonka tiloissa uusi operaattori tyypillisesti vaikkapa Kiinasta, Turkista tai Saudi-Arabiasta aloittaa tuotannon, palkkaa toimija paikallisia, jotka voivat nyt kerryttää tätä akuutisti tarvittua omaa pääomaa orgaanisesti palkkatulojen kautta.

Kiinteistösijoitus saa aikaan positiivisen kierteen.

Sitten kun kiinteistösijoittaja myy tehdasrakennuksen ja kotiuttaa varat, on hyvä ottaa huomioon että itse tehdasrakennus ja jo luodut tyopaikat jäävat Afrikkaan. Paikallinen varallisuus kasvaa teollistumisen myötä. Sijoittajat käytännössä tekevät itsensä tarpeettomaksi pääomittamalla teollistumista ja luovat hyvinvointia siihen asti, että joku päivä sitä ulkopuolista pääomaa ei enää tarvitakaan.

Taalerin Afrikka I –kiinteistörahasto rakentaa laadukkaita kiinteistöjä Itä-Afrikkaan. Rakentaessamme olemme työllistäneet useamman tuhat paikallista työmiestä ja -naista, ja luoneet samalla toimitilat ja edellytykset suurelle määrälle uusia työnantajia. Afrikkaan sijoittamalla autat tehokkaasti. Sijoitettu raha on moninkertaisesti tehokkaampaa rahaa kuin annettu raha, sillä se vaatii tuloksia.

Miksi ei siis muutettaisi osaa kehitysyhteistyörahasta sijoitusmuotoiseksi rahaksi? Näin saataisiin käytettya raha kahteen kertaan: auttamaan Afrikkaa ja palaamaan korkoineen takaisin, sijoitettavaksi uudelleen, vaikka paikallisesti täällä Suomessa. Täälläkin sitä omaa pääomaa varmasti tarvitaan, eikö?Lue lisää Afrikkaan sijoittavista kiinteistörahastoistamme.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Nyt meni kunnolla metsään – salkkumme pahimmat virheet
Seuraava
Onko osingoilla merkitystä?