14.10.2015

Digitalisaatio muuttaa rahoitusta - sijoittajille kiinnostavia sijoituskohteita ja lainanottajille uusia mahdollisuuksia


Perinteinen pankkirahoitus on saamassa aivan uudenlaisia haasteita. Digitalisoituminen avaa rahoitukseen liittyviä liiketoimintamalleja ja muuttaa samalla asiakkaan passiivisen roolin aktiiviseksi; sijoittajaksi, lainanottajaksi, päättäjäksi. Digitalisoituminen vaikuttaa tapaamme toimia, ajatella ja olla vuorovaikutuksessa keskenämme.


Yhdysvalloissa suoran rahoituksen käyttö on ollut dominoivaa jo pitkään ja Euroopassakin sen merkitys on kasvussa, esimerkkinä joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskut. Yhdysvalloissa erilaisten digitaalisten alustojen kautta tehtävien rahoituksien määrä on kasvanut huimasti; esimerkiksi vertaislainojen (peer-to-peer lending) määrä on 65-kertaistunut 26 miljoonasta USD 1,7 miljardiin dollariin viidessä vuodessa. Sama maailma on saapunut myös Eurooppaan. Isossa Britanniassa vaihtoehtoisen rahoituksen kautta rahoitettiin 7000 pientä ja keskisuurta yritystä yli miljardilla punnalla vuonna 2014.


Suomessa osakkuusyhtiömme Fellow Finance tarjoaa edistyksellisen verkkopalvelun, josta lainanhakija voi löytää tarpeisiinsa sopivan lainan ja lainanantaja eli sijoittaja voi saada kohtuullista korkotuottoa antamalleen lainalle. Palvelu on turvallinen ja luotettava tapa sijoittaa yksityishenkilöiden lainoihin. Fellow Finance on jo palvellut 100.000 suomalaista ja tarjonnut yli 22.000 rahoitusratkaisua yhteensä lähes 45 miljoonalla eurolla.


Katso televisiossa pyörivä mainos Fellow Financen palvelusta:On mielenkiintoista seurata, miten perinteiset pankit ja muut rahoitusinstituutiot ottavat uuden haasteen vastaan. Vaihtoehtoisen rahoituksen alueen uusia toimijoita ja niiden asiakaskeskeisiä liiketoimintamalleja ei voi enää ohittaa pelkkänä näpertelynä.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
Metsä on kiinnostava sijoituskohde
Seuraava
Varmaa on vain muutos