18.05.2016

  • Sivuttaismarkkinassa mennään
  • Jenkeistä vahva setti lukuja, mitä tekee Fed?
  • USA laittamassa tosissaan kampoihin kiinalaisille terästuottajille


Markkinoilla jatkaa teemana “sideways”, joka tarkoittaa käytännössä trenditöntä sivuttaisliikettä. On kuitenkin tyypillistä, että sentimenttien ”muutoksia” tulkitaan (yli)herkästi, mikä johtaa usein siihen, että sen tulkitaan em. sivuttaisliikkeessä olevan joka toinen päivä hyvä ja joka toinen huono. Kehotamme kuitenkin katsomaan hieman pidemmälle. Ei jokainen nousupäivä aina tarkoita sentimentin parantumista ja laskupäivä sitä että kaikki sijoittajat yhtäkkiä muuttuivat huolestuneiksi. Medianlukutaito on suuressa roolissa.

Eilen saatiin kattaus makrolukuja Yhdysvalloista. Inflaatio meni hieman yli odotusten pääasiassa nousseen energian hinnan takia. Teollisuustuotanto kasvoi niin ikään odotuksia enemmän ja samoin tekivät uudet rakennusten aloitukset ja myönnettyjen rakennuslupien määrä.

Yhdysvallat asetti kiinalaiselle hiiliteräkselle mojovan 522 % tuontitullin. Odotamme rosteritullien astuvan myös voimaan lähiaikoina kunhan lopulliset tutkimukset valmistuvat. Positiivista pöhinää kaikille jenkeissä operoiville teräsfirmoille kuten Outokummulle.

Fedin rahapolitiikka saa jatkuvasti enemmän palstatilaa, kun seuraava kokous (15.6.) lähestyy. Eilen Lockhart ja Williams puhuivat nostovaran puolesta. Pari kolme nostoa tälle vuodelle on kuulemma edelleen mahdollisuuksien rajoissa. Haastavalta tuntuu, eli Fedillä lienee jonkinlainen näkemys talousdatan kohentumisesta. Paljon on vielä lukuja kalenterissa kesäkuun alkupuolella ennen kokousta, eli jännäksi vetää. Buzzer-beater tulossa? Ei nyt ehkä sentään, mutta loppuvuodesta tilanne muuttuu kiperämmäksi.

Korkomarkkinoilla lyhyt pää kiri pitkää päätä vastaan keskuspankkiirien kommenteista. 2-10 vuotisten korkoero pyyhkii nyt ennätysmatalalla sitten finanssikriisin.

EKP:lta viimeiset kuulumiset: Praet varoittelee Financial Timesin haastattelussa riskeistä euroalueen pankkien tulosten suhteen. Praetin mukaan kustannukset ovat liian korkealla. Samalla negatiiviset korot nakertavat katetta.

Tänään saadaan Fedin huhtikuun kokouksen pöytäkirjat, mutta niille ei kannata liikoja painoarvoa enää antaa, koska tuoreempiakin kommentteja on saatu aika monilta Fedin johtajilta. Euroalueelta tuoreet inflaatioluvut.

Markkinat tänään aamusta eilisillä tasoilla, ei suuria liikkeitä. Suomen peliä on niin moni kommentoinut, että jätämme sen analyysin suosiolla muille. Corey Perrylle tsemppiä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Piristymistä havaittavissa öljyn tukemana
Seuraava
Koronnostot lähestyvät Yhdysvalloissa