08.06.2016

  • Yellenin kommentit otettu hyvin vastaan
  • Kiinan tuonti vahvana
  • EKP aloittaa bondiostot tänään

Yellenin pykälää varovaisemmat mutta nostoja edelleen tukevat näkemykset maanantaina saivat melko positiivisen vastaanoton ja markkinat esittivät eilen pirteän nousupäivän. Öljy jatkoi sitkeää kiipeämistään ja on löytämässä uutta jalansijaa 50 dollarin päältä. Varastotasot ovat edelleen laskussa ja lähestyvä autoilukausi vaikuttanee (tänäkin vuonna) hintoihin. Uusien brexit-gallupien vaikutus jäi lopulta vähäiseksi. Isoja uutisia oli eilen liikkeellä melko vähän.

Kiina julkaisi yöllä ulkomaankauppalukuja. Toukokuun vienti laski 4,1 % vuoden takaisesta (odotus -3,6 %), mutta tuonti yllätti mojovasti vain 0,4 % laskullaan (odotus -6,8 %). Viennin tökkimisestä huolimatta maan keskuspankki piti kuluvan vuoden talouskasvuennusteensa ennallaan tasolla 6,8 %. Kyse on edelleen paljolti siitä jatkaako Kiina elvytystä myös vuoden jälkipuoliskolla.

Meidän mantereen kasvusta: Euroalueen Q1 BKT-kasvu vahvistettiin eilen 1,7 %:iin. PMI-indikaattorit ohjaavat kasvun Q2:lla hieman maltillistuvan. Olemme kaikkiaan euroalueen kehityksestä hieman markkinoita positiivisempia. Luotonanto kiihtyy jo ja nyt aletaan seuraamaan EKP:n tänään alkavien bondiostojen vaikutusta. Myös Saksan teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa hieman odotuksia enemmän.

Päivän luku on Japanin 20-vuotinen valtionlaina, jonka tuotto putosi yöllä kaikkien aikojen alhaisimmalle tasolle 0,215 %. Ja ostajia on jonoksi asti.

Päivän toinen luku on ”noin 100 %”, joka on se minkä verran öljy on noussut helmikuun pohjista. Olemme kovasta noususta huolimatta erittäin pidättyväisiä suosittelemaan vetoja hinnan äkillisen laskun puolesta.

S&P 500 -indeksin nousu lähelle all-time-high -tasoja kirvoittaa paljon kirjoittelua. Asia on hyvä tiedostaa, mutta sen viisaampia sijoitusstrategioita siitä ei kannattane yrittää vääntää.

Tänään kalenterissa makron osalta Euroopassa vain Iso-Britannian teollisuustuotanto huhtikuulta. Yhdysvalloissa JOLTS-työllisyysraportti. EKP:n Nouy äänessä Pariisissa. Markkinat avaavat hieman miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yellen laittoi asiat mittasuhteisiin
Seuraava
Raaka-aineralli jatkuu varastojen ja Kiinan avulla