13.09.2017

  • Markkinat ovat olleet alkuviikon riskimoodissa
  • Uponor hyötymässä Harveyn aiheuttamien tuhojen jälleenrakentamisesta
  • Vihjaileeko BoE:n Carney huomenna jo jopa kiristämisestä?

Huolet ovat vaihteeksi väistymässä ja turvasatamasijoituksia on vaihdettu riskisempiin alkuviikon aikana. Sekä USA:n että Saksan 10-v valtionlainakorot ovat olleet selvässä nousussa. Osakkeet ovat nousseet perjantain päätöstasoilta Euroopassa n. 2 % ja Yhdysvalloissakin n. 1,5 %.

Eilisistä makrodatasta poimitaan Iso-Britannian inflaatiokehitys, joka yllätti pirteydellään ja etenkin kulutustavaroiden hintakehityksen tukemana. Punta vahvistui dollariin nähden noin prosentilla (ja euroakin vastaan 0,7 %) ja brittien 10-v valtionlainan korko nousi 10 pisteellä. Iso-Britannian keskuspankin koronnosto lähestyy? Huomisessa kokouksessa korko ei nouse, mutta mahdolliset muutokset Carneyn retoriikassa tulevat olemaan huomion kohteena.

Jatketaan luontevasti Brexit-kuulumisilla, joista uutta kerrottavaa on sen verran, että neuvottelujen jatkumista on siirretty viikolla. Tällä edesautetaan molempien osapuolien valmistautumista, joka saattaa mielestämme jopa nopeuttaa prosessia. Iso-Britannian tavoitteena käsityksemme mukaan on edelleen ratkaisu, jossa sen pääsy EU-markkinoille säilyisi täysin ennallaan.

Loput eilisestä talousdatasta saatiin Yhdysvalloista. JOLTS-työmarkkinaraportti kertoi heinäkuussa olleen odotuksia enemmän vapaita työpaikkoja ja myös NFIB:n pienyritysten luottamusta mittaava indikaattori koheni hieman odotuksia reippaammin, eli koko vuonna nähdyt erittäin korkeat tasot pitävät edelleen. Firmojen investointihalukkuus on niin ikään hyvällä tasolla.

Taaleri Sijoitusideoiden Uponor sai osakekurssiinsa (+3,1 %) eilen vähän tukea, kun spekulaatiot yhtiön kysyntätilanteen piristymisestä hurrikaani Harveyn aiheuttamien vahinkojen korjaustöiden ansiosta kiersivät markkinoilla. Lisäksi yhtiön toimitusjohtaja Luomakoski kertoi haastattelussa toimitusvaikeuksien Yhdysvalloissa olevan kohta ratkaistu.

Tänään ollaan ja saatu Saksasta odotusten mukaiset kuluttajainflaatioluvut.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pohjois-Korealle lisää kauppapakotteita – vastausta odotellaan
Seuraava
Trumpin verouudistus nytkähtelemässä eteenpäin?