12.09.2017

  • Riski kelpasi markkinoille eilen joka suunnasta
  • EKP:n Coeure: ”Vahva euro ei huolenaihe”
  • Talousdata painottuu loppuviikolle

YK:n turvallisuusneuvosto äänesti yksimielisesti eilen yöllä Suomen aikaa lisäpakotteista Pohjois-Koreaa vastaan. Lopullinen versio ei ole niin ankara kuin jotkut odottivat, mutta se sisältää kuitenkin tekstiilien vientikiellon ja tiukennuksia jalostettujen öljytuotteiden tuontiin. Pohjois-Korean vastausta pakotteisiin odotellaan edelleen ja sitä tuleeko se sanallisesti vai ohjuksin. Tilanne tulee joka tapauksessa jatkumaan jännittyneenä.

Talousdata painottuu loppuviikolle, joten siitä ei ollut eilen markkinan liikuttajaksi. Irman rauhoittuminen sen sijaan nosti markkinoiden tunnelmia. Yhdysvaltojen poliittisesta kentästä ei saatu eilen merkittäviä uutisia, joten nekään huolet eivät himmentäneet positiivista tunnelmaa.

EKP:lta saatiin viimein edes jotain kommenttia vahvasta eurosta, kun Coeure valotti näkemyksiään. Coeuren mielestä vahva euro periaatteessa painaa inflaatiota, mutta jatkoi talouden vahvuuden olevan syy euron vahvistumiseen ja siten valuuttakurssin disinflatoristen vaikutusten jäävän pidemmässä juoksussa vähäisiksi. On näistä kommenteista huolimatta vaikea nähdä EKP:n ilman mitään jännitystä seuraavan euron vahvuutta.

EKP:lta saatiin viimein edes jotain kommenttia vahvasta eurosta, kun Coeure valotti näkemyksiään. 

Riskimoodi käännettiin eilen päälle erittäin laajalti. Sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa osakkeet ostettiin lopulta noin prosentin nousuun. Korkomarkkinoilla USA:n 10-v valtionlainan korko nousi jopa 8 pistettä ja Euroopan verrokit hieman vähemmän. Kulta laski -1,4 % ja turvasatamavaluutta Sveitsin frangi -1,3 %.

Taaleri Sijoitusideoiden Nokian Renkaat on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World –indeksiin. Yhtiö sai vertailussa lähes kaksi kertaa toimialansa keskiarvoa korkeammat pisteet ja sijoittui lähelle kärkeä jopa globaalissa vertailussa.

(Korko)markkinoiden seuraava testi on torstaina julkaistavat elokuun inflaatioluvut sekä Yhdysvalloista että euroalueelta. Tänään talousdatassa Iso-Britannian tuottajahintainflaatio sekä Yhdysvalloista NFIB:n mittaama pienyritysten luottamusindeksi ja JOLTS-työpaikkaindeksi.

Markkinat jatkavat positiivisina – Euroopassa osakkeet nousussa puolisen prosenttia heti avauksessa.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP ilmoittaa osto-ohjelman alasajon aloittamisesta 26.10.?
Seuraava
Iso-Britannian punta vahvistui pirteistä inflaatioluvuista