28.01.2016

Fedin nostotahti rauhoittuu odotetusti

· Fed huolissaan globaalista kasvusta

· Markkinaliikkeet jäivät vaisuiksi

· Tänään talousdatassa lisää jenkkilukuja

Fedin eiliset lausunnot painoivat riskisentimenttiä alas. Keskuspankki oli huolissaan globaaleista kasvunäkymistä ja kotimarkkinoiden kulutuskysyntää Fed ei nähnyt niin vahvana kuin viime kokouksen yhteydessä. Myös finanssimarkkinoiden heilunnasta Fed esitti huolensa. Inflaationäkymiin Fed puuttui yllättävän vähän ja se luottaa edelleen tavoitteen saavutettavan keskipitkällä aikavälillä. Nyt markkinoilla hinnoitellaan enää alle yhtä koron nostoa tälle vuodelle. Varapääjohtaja Fischer on äänessä maanantaina ja häneltä saatetaan saada lisävalaistusta Fedin ajatuksista.

Talousdatan suhteen oli eilen varsin rauhallista. USA:n asuntomarkkinoilta saatiin joulukuun myyntiluvut, jotka yllättivät positiivisesti.

Markkinat liikkuivat eilen hieman käsijarru päällä, varsinkin jos vertaa siihen menoon mihin viime aikoina on totuttu. Korot sahasivat ilman yhtenäistä suuntaa ennen Fediä ja osakkeet löysivät suunnan alas Fedin jälkeen.

Tänään on talousluvuissa enemmän tapahtumia, kun Yhdysvalloista saadaan lisää asuntomarkkinadataa sekä kestokulutushyödykkeiden tilaukset. Iso-Britannia julkaisee BKT-lukunsa Q4:ltä. Lisäksi Euroopan komissio julkaisee oman talouden luottamuslukunsa. Japanin keskuspankki kokoontuu ensi yönä, mutta markkinat eivät odota muutoksia rahapolitiikkaan.

Markkinat avaavat Euroopassa marginaalisesti miinukselle.« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Reipas pomppu aamun pohjista
Seuraava
USA:n teollisuuden luottamus on edelleen heikko