16.06.2016

  • Korkojen nostotahtia vedettiin hieman alas
  • Markkinat reagoivat rauhallisesti
  • Markkinat: Brexitin todennäköisyys nyt 39 %

Fed jätti korot ennalleen ja Yellen toisti näkemyksensä siitä, että toimiin ryhdytään kunhan tilapäiset häiriöt taloudessa poistuvat. Uutta oli kuitenkin se, että lähivuosien koronnostopolkua (sen ennustetta) leikattiin talouden epävarmuuksien ja brexit-riskien takia. Toukokuun heikot työllisyysluvut painavat myös.

Heinäkuunkaan kokouksesta ei kannata siis nostoa odotella. Kahta Yellenin porukka edelleen ohjaa tälle vuodelle, mutta soraäänien määrä kasvoi merkittävästi. Loogisesti myös markkinoiden usko yhteenkään nostoon laski eilisen jälkeen 40 prosenttiin (aikaisemmin 50 %).

Markkinat Yhdysvalloissa ottivat Fedin aavistuksen lisääntyneen varovaisuuden melko rauhallisesti vastaan. Korot laskivat, esim. 10-v valtionlaina 4 pistettä tasolle 1,57 %. Dollari hieman heikentyi, mutta ei draamaa siinäkään. Osakkeet jäivät lopulta parin prosentin kymmenyksen laskuun.

Brexitistä ei eilisen perusteella oikeastaan sen isompia uutisia. Uutiskuvissa lähinnä kiihtyvää kampanjointia. Gallupeja tehdään koko ajan enemmän ja niiden kirjo on niin laaja, että tulkinnassa on omat haasteensa. Historiallisesti on kuitenkin opittu, että vedonlyöntikertoimien ennustearvo on ollut hieman gallupeja parempi. Tällä hetkellä EU-eron todennäköisyydeksi hinnoitellaan markkinoilla 39 %. Seuraamme tilannetta.

Japanin keskuspankki jätti myös odotetusti rahapolitiikkansa ennalleen ja jeni hieman vahvistuu satuttaen osakkeita peräti 3 % verran. Muualla Aasiassa mennään myös laskutunnelmissa. Hang Seng –indeksi (Hong Kong) parisen prosenttia myös alas.

Eilisestä makrodatasta nostamme esiin Euroopan automyynnin, joka kasvoi toukokuussa reippaasti peräti 16 %. Yhdysvalloissa Fedin Empire Manufacturing indeksi ylitti myös ennusteet reilusti kesäkuun osalta.

Euroopassa avataan Aasian viitoittamalla tiellä 1,5 % miinukselle. Tänään Iso-Britannian ja Sveitsin keskuspankit. Ja lisää Brexit-sähinää.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Turvasatamia kannattaa jo ainakin kyseenalaistaa
Seuraava
Kaikki Brexit-kampanjointi keskeytetty