30.03.2017

  • Korot laskuun euroalueella
  • USA:n korkojen suuntaa kommunikoidaan sekavasti
  • Eurooppaa avaa niukasti plussalle

Markkinoilla liikkui eilen huhuja (EKP:n itsensä liikkeelle laittamia, tietenkin) siitä, että EKP:ssa on juteltu markkinoiden jo ylitulkinneen keskuspankin edellisen kokouksen viestiä. Hätäisimmät ovat jo alkaneet varautua elvytyksen loppumiseen ja korkojen nousuun. Näitä tulkintoja EKP halusi hieman rauhoitella.

Korot eilen em. syistä selvässä laskussa. Muut markkinaliikkeet jäivät korkojen varjoon eilen. S&P 500 -osakkeilla eilen erittäin alhainen vaihto. Volatiliteetti jatkaa painumistaan alas.

Vielä se EKP:sta, että jos sen omaa ohjausta ja kommentteja tulkitaan, niin korko voisi nousta aikaisintaan ensi vuoden (loppu)puolella, mutta siihen mennessä ehtii vielä tapahtua niin paljon, että kovin tarkka arviointi lienee aika merkityksetöntä.

Yhdysvalloissa Fedin johtajisto kommunikoi tällä hetkellä tulevaa vieläkin epäselvemmin. Näkemyksiä Yellenin kabinetissa on nollasta neljään nostoon vielä tämän vuoden puolella. Näkemyksiä toki maailmaan mahtuu eikä niistä kannata liikaa hötkyillä. Kyllä Yellen sitten aikanaan kertoo mitä oikeasti tapahtuu.

Markkinoilla makrotalouden kehityksestä kertovat luvut jatkavat erittäin hyvinä. Se on samalla tärkein syy miksi riskimarkkinat ovat kestäneet Yhdysvaltojen poliittisen sähläyksenkin niin hyvin.

Aasiassa pientä kurssilaskua, mutta Venäjän ilmoitus leikata öljyntuotantoa on tukenut mustan kullan hintaa ja samalla kääntämässä Euroopan osakemarkkinan avauksen niukasti plussalle.

Fediltä tänään äänessä Dudley – siitä jälleen yksi näkemys lisää korkojen noston aikataulusta. Kalenterissa on tänään Saksan inflaatio euroalueelta, sekä BKT-lukuja ja yksityinen kulutus Yhdysvalloista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pankit ja raaka-aineet vetivät markkinat iloiseen nousuun
Seuraava
Inflaation kehityksestä tänään tuoretta dataa