21.08.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

EURUSD -valuuttapari palautui takaisin 1,15 yläpuolelle
Trump syytti Kiinaa ja Eurooppaa valuuttamanipulaatiosta
Kiinassa tukiostoja osakkeisiin valtio-omisteisilta rahastoilta 

Osakemarkkinoilla viikko alkoi mitäänsanomattomissa merkeissä uutisvirran ollessa hyvin hiljaista iltaan asti. Pieniä nousuja nähtiin sekä Euroopassa (+0,6 %), että Yhdysvalloissa (S&P500 +0,2 %) ja niitä seliteltiin lähinnä kauppasotapelkojen hälventymisellä vaikka mitään konkreettista ei sitten loppuviikon ole tapahtunut. Aasian pörsseissä Kiinassa pörssit ovat olleet reilussa 1,3 % nousussa Bloombergin raportoitua, että maan valtio-omisteiset rahastot olisivat maanantaina ostaneet osakkeita tilanteen stabiloimiseksi. Kiinassa Shanghai Composite -indeksi on laskenut alkuvuoden huipuista yli 20 prosenttia. 

Dollari on ollut laskussa Donald Trumpin kritisoitua Fediä ja sen nokkamiestä Powellia sanoen, että heidän pitäisi tehdä mikä on parasta Yhdysvalloille (eikä vahingoittaa taloutta nostamalla korkoja). Fedin kuitenkin odotetaan nostavan korkoja Syyskuun kokouksessaan ja mahdollisesti vielä toisenkin kerran loppuvuoden aikana. Trump myös syytteli Kiinaa ja Eurooppaa valuuttamanipulaatiosta ja painotti, että tarvitsee tällaisina aikoina Fedin apua. Euro-taala -valuuttapari on jo lähes ottanut takaisin viime viikkoisen liikkeen jossa se laski 1,16 tasoilta aina 1,13. Tänä aamuna kauppaa käydään 1,153 tasoilla. Markkinaliikkeissä näkyy kuitenkin meneillään oleva lomakausi josta johtuen volyymit ovat alhaisia, mikä puolestaan vahvistaa markkinaliikkeitä. 

Alkuviikko oli uutisvirran lisäksi myös datapisteiden osalta hiljainen. Sijoittajien huomio kiinnittynee mahdollisiin lisäuutisiin Kiinan ja Yhdysvaltojen neuvotteluista Turkin pörssien ollessa kiinni tänään ja huomenna. Tällä viikolla julkaistaan myös Fedin elokuun kokouksen pöytäkirjat ja Yhdysvalloissa on Jackson Hole -konferenssi, jossa keskuspankkiirit ja muut merkittävät finanssimarkkinaosapuolet kokoontuvat keskustelemaan maailmantalouden kehityksestä ja näkymistä. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Toiveita sovusta Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä
Seuraava
S&P500 käväisi uusissa huipuissa
Miikka Kuusi