22.08.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Kauppasotapelkojen keskellä No news is good news 
  • Trumpin kampanjamanageri ja entinen lakimies ongelmissa
  • Yhdysvallat ajaa edelleen tuontitulleja EU:sta tuotaville autoille

Yhdysvalloissa S&P500 (+0,2 %) kävi päivän sisäisesti kaikkien aikojen huipussaan (2873,23), mutta lasketteli hieman huipuistaan ennen pörssien sulkeutumista joten kaikkien aikojen korkein päätöslukema jäi vielä tekemättä. Edellisen kerran uudet huiput tehtiin tammikuun lopussa. Myös Euroopassa nähtiin jälleen lievä nousupäivä pääindeksien noustua noin puoli prosenttia. Tällä hetkellä selkeästi ”No news is good news”, kun viimeaikaiset kauppasotahuolet ja Turkin tilanne on huolettanut sijoittajia ja nyt negatiivisten uutisten puuttuessa riskinottohalukkuus on jälleen hieman nostanut päätään. 

Myöhään illalla markkinat saivat kuitenkin muistutuksen poliittisista riskeistä, kun Trump jatkoi uhkailua 25 % tuontitulleista EU-alueelta tuotaville autoille ja lisäksi Trumpin kampanjamanageri Manafort ja entinen lakimies Cohen olivat molemmat eilen uutisissa negatiivisista syistä. Manafort tuomittiin mm.veropetoksista kun Cohen puolestaan tunnusti vaalirahojen väärinkäytön kampanjan aikana. Cohenin asianajaja vihjasi, että Trump olisi ohjannut Cohenin rikoksen tekemiseen. Trump kommentoi, että Manafortin tuomio ei häneen liity, mutta riskimarkkinat hetkellisesti säikähtivät uutisia kun erikoistutkija Muellerin tutkinta presidenttiä vastaan jatkuu. 

Illalla saamme viimeisimmät Fedin pöytäkirjat jossa huomio kiinnittyy pankkiirien kommentteihin ensi vuoden korkojen nostoista sillä loppuvuoden kaksi koronnostoa ovat jo markkinoiden odotuksissa. Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasotaneuvotteluiden pitäisi alkaa. Odotukset konkreettisille toimenpiteille ovat kuitenkin alhaiset, sillä kyseessä on ennemminkin neuvottelut seuraavista neuvotteluista. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Dollari laskussa Trumpin kritisoitua Powellia ja Fediä
Seuraava
Fedin pöytäkirjoista ei merkittävää uutta tietoa
Miikka Kuusi