24.01.2018

  • Kurssireaktioiden polarisoituminen kasvanee
  • Teknoyhtiöt vetävät USA:n pörssejä edelleen
  • Makrossa eilen vahva euroalueen kuluttajaluottamus

Eurotaala näytti jo tasaantuvan, mutta eilen euro nykäisi jälleen 1,23 tason päälle. Samalla dollari-indeksi tippui ensi kertaa alle 90:n yli kolmeen vuoteen.

Kovat odotukset yhtiöiden tuloksia kohtaan, joita todellakin tarvitaan osakemarkkinoiden pysymiseen nykytasoilla, alkanee realisoitumaan normaalia mittavammilla kurssiliikkeillä pettymyksiin ja odotusten ylityksiin. Tätä trendiä on toki ollut liikkeellä jo viime vuonnakin, mutta hermoistuneisuus on tuskin ainakaan laskenut. USA:n verouudistuksesta huolimatta siis.

FANG-yhtiöt vetivät eilenkin USA:n pörssejä ylös. Netflix kipitti noin 10 % ja muutkin parin prosentin luokkaa. Vuoden alusta yhitöiden kurssinousut ovat Netflix +30,4 %, Amazon +16,5 %, Google (Alphabet) +11,7 % ja Facebook +7,3 %. Pettymykset tulivat kulutustavarapuolelta, kun P&G (-3,1 %) ja Johnson & Johnson (-4,3 %) jäivät odotuksista.

Taaleri Sijoitusideoiden osalta Nordea avaa tuloskauden huomenna. Kulupuolella lienee uutisarvo olemaan jälleen. Toinen yhitömme Orion ilmoitti harkitsevansa Diagnostican myyntiä, mutta liiketoiminnan koon takia mahdollinen kauppa ei toteutuessaankaan ole kovinkaan merkittävä.

Korkomarkkinoilla USA:n valtionlainoja hieman ostettiin reboundina kovaan korkojen nousuun, mutta mistään korjausliikkestä olisi hassua edes puhua.

Talousdatassa aletaan saamaan jo tämän vuoden lukuja. Euroalueen kuluttajaluottamus oli tammikuussa erittäin vahva.

Yön aikana Aasiassa taalaa vahvistunut jeni on painanut Japanin osakkeita vajaalla prosentilla. Uutistikkereissä on ollut varsin hiljaista.

Trumpin State of the Union –puhe (30.1.) lähestyy ja markkinat miettivät miten siihen pitäisi suhtautua. Avoimin mielin on varmasti fiksuin lähestymistapa, koska sisältö nyt voi olla mitä tahansa. Pientä huolta markkinoissa on viime päivinä aiheuttanut Trumpin viimeisimmät tuontitulliuudistukset.

Päivän perspektiivi: Netflixin markkina-arvolla saisi tällä hetkellä ostettua Suomesta Sammon, Koneen ja Nokian, ja sen verran jäisi vielä kassaa yli, että voisi vaikka ihan huvikseen ostaa naapurille vielä lumisille keleille Nokian Renkaat. Sen yhtiön siis, ei vain renkaita.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
FANG-yhtiöt tulikuumina
Seuraava
Miltä vahvistunut euro näyttää Draghin mielestä?