23.01.2018

  • USA:n liittovaltion lisärahoituksen takarajat pyörivät ikiliikkujan lailla
  • Japanin keskuspankki viilasi inflaatioennustettaan hieman
  • NAFTA-neuvottelut jatkuvat tänään

Yhdysvaltojen hallinnon osittainen sulkeutuminen tuli ja meni, koska niin sillä on tapana tehdä. Markkinoita tämä toistuva poliittinen näytelmä ei tälläkään kertaa kiinnostanut. Tyypillistä on sekin, että nyt on taas seuraava deadline (8.2.) lisärahoitukselle, jota taas ”jännitetään”. Veikkaan, että kukaan missään ei osaa laskea monesko takaraja on jo kyseessä.

Japanin keskuspankki jätti eilisessä kokouksessaan rahapolitiikan (korot ja osto-ohjelma) ennalleen. Tämä oli toki se odotetuin lopputulema. Kommentit inflaatiosta olivat edelleen varsin maltillisia, mutta ennustehaarukan alalaitaa nostettiin hieman. Todennäköisesti tästä syystä jeni on vahvistunut, vaikkakin marginaalisesti. Ei kuitenkaan muutoksia isoon kuvaan.

Teknoyhtiöiden vahva veto Yhdysvalloissa eilen pistää silmään. FANG-yhtiöt nousivat reiltu 2 % keskimäärin osin Netflixin vahvan tuloksen siivittämänä. Tämä povaa hyvää koko Q4-tuloskautta ajatellen, koska teknofirmojen osuus koko laajan indeksin tuloskertymästä on melko suuri. S&P 500 on historiallisella nousullaan tuloskuntorimaa toki aika paljon nostanutkin.

Korkomarkkinoilla ei suuria liikkeitä viikon alkuun. Fitch nosti Espanjan luokitusta pykälällä ja euroalueen reunamaiden valtionlainat kävivät kaupaksi muutaman korkopisteen laskun verran.

IMF nosti globaalia talouskasvuennustettaan parilla kymmenyksellä 3,9 %:iin ja tuli kommenteillaan liittyneeksi korjausliikkeestä varoittelevien porukkaan. No, kai mekin siinä porukassa jollain tapaa olemme. Osakkeet edelleen näkemyksessämme ylipainossa, mutta varovaisuus ja reagointiherkkyys on kieltämättä normaalia korkeammalla.

Jääkiekkopyhättö Montreal isännöi tänään NAFTA-neuvotteluja. Mikäli neuvotteluista kuuluu etenemistä, niin Meksikon osakemarkkina saattaa vaikuttaa kovinkin houkuttelevalta, mutta palataan siihen jos asia tulee ajankohtaiseksi. Talousluvuissa tänään lähinnä kakkosketjun numeroita. Q4-tulokset Yhdysvalloista ovatkin mielestäni juuri nyt tärkeintä antia jatkon kannalta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jenkkikorot sitkeinä, vaikka uudet paperit maistuvatkin markkinoille
Seuraava
Dollari heikkeni rauhallisemman periodin jälkeen