23.04.2020

Taaleri Luola järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran osana Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -ohjelmaa. Koronakriisin takia finaali ja palkintojenjako toteutettiin virtuaalisesti 22.-23.4., eikä pitchausta valitettavasti tänä kesänä voida järjestää SuomiAreenalla.

Tänäkin vuonna taso oli erittäin kova ja virtuaalinen tuomaristo joutui tekemään tiukkoja valintoja. Voittajayritysten bisnesideoissa korostui vastuullisuus, ekologisuus ja eettisyys.

Taaleri Luolan voittajien valinnassa käytettiin viittä eri kriteeriä, jotka ovat: idea, tiimi, toteutus, kasvupotentiaali ja esitys. Tällä perusteella Taaleri Luolan voittajiksi valittiin Rebike Jkl NY, Jyväskylän Lyseon lukiosta, Jyväskylästä. Voittaja saa 2 000 euroa yrityksen perustamista ja kehittämistä varten.

Tuomaristo perusteli Rebiken voittoa seuraavasti: ”Rebikella on erinomainen liikeidea vanhojen pyörien korjauksesta, myynnistä ja vuokrauksesta. Se perustuu vahvasti kiertotalouteen ja konseptille on kysyntä olemassa. Taitavasti tehty liiketoimintasuunnitelma on viety jo hyvin pitkälle ja toiminta on käynnissä. Se on helposti monistettavissa ja skaalattavissa edelleen. Yrityksellä on jo yhteistyösopimuksia, joita he kehittävät edelleen. Tiimin esiintyminen on varmaa ja vakuuttavaa ja toiminta suunnitelmallista. Heillä on selkeä sitoutuminen tekemiseen ja he haluavat jatkaa yritystoimintaa tulevaisuudessakin.”

Toisen palkinnon 1000 euroa sai Jalo NY Ylöjärven lukiosta, Ylöjärveltä. Yritys valmistaa ainutlaatuisia rusetteja kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Tuotteet ovat ekologisesti ja yhteiskuntavastuullisesti käsityöllä valmistettuja. Tuomariston vakuutti yrityksen arvot, käytännön toiminta, selkeä osaamiseen perustuva roolitus ja suunnitelmallinen tekeminen ja kehittäminen koko toiminnan ajan.

Kolmannen palkinnon 700 euroa yrityksen perustamista ja kehittämistä varten sai A.I.M Tracking NY Turun korkeakouluista. Yrityksen tarkoitus on kehittää palvelu, joka on suunnattu akkukäyttöisten työkalujen paikkatietojen reaaliaikaiseen seurantaan. Ratkaisu parantaa työn tehokkuutta rakennusalalla sekä minimoi työkalujen katoamista sekä varkaustapauksia.

« Takaisin: Muut tiedonannot

Edellinen
Taalerin varautuminen koronavirukseen
Seuraava
Taaleri Mikro Markka ja Taaleri Mikro Rein avataan uusillle merkinnöille