30.11.2015

EKP:n on pakko toimittaa

» EKP:n kokous torstaina

» Venäjä ja Turkki otsikoissa

» Markkinat avaavat hieman miinukselle


MARKKINOISTA


Odotukset alkavat kasaantua ennen EKP:n kokousta torstaina. Inflaatiotavoite on kaukana ja Draghi on puhunut lisäelvytyksen puolesta sen verran selkein sanakääntein, että on vaikea nähdä hänen tyytyvän pelkkään sanalliseen ohjaukseen. Markkinat odottavat talletuskoron laskua (jo nykyiselläänkin negatiivinen), osto-ohjelman pidentämistä ja sen määrän kasvattamista.


Viikko päättyi markkinaliikkeiden osalta melko rauhallisesti. Jenkkimarkkina meni perjantaina aikaisin kiinni ja aktiviteetti ja uutiset jäivät vähäiseksi. Merkittävin liike oli Kiinassa, jossa osakkeet laskivat osakevälittäjien toimintaan liittyvien epäselvyyksien takia.


Otsikoissa tänään aamulla Putin ilmoitti toimenpiteistä Turkkia vastaan, joista merkittävimpinä ovat kauppasaartotoimenpiteet, joista kuitenkin yksityiskohtia kuullaan vasta myöhempänä ajankohtana. Venäjän on Turkin toiseksi merkittävin ulkomaankauppakumppani Saksan jälkeen.


Viikonloppuna uutisivirta oli jokseenkin hiljaista. Markkinat avaavat lievästi miinukselle.


TOP-LISTAT NEWS: NIKKELISPEKULAATIOT JATKUVAT


Kiinalaiset nikkelintuottajat leikkaavat siis tuotantoaan joulukuussa. Markkinat eivät kuitenkaan ottaneet tiedotetta positiivisesti vastaan koska epäilys toimenpiteiden riittämättömyydestä levisi markkinoille. Nikkelifutuuri laski perjantaina -4.57 %. Outokummun haasteet jatkuvat.


TOP-LISTAT NEWS: STORA ENSO


Dagens Industy on haastattelun perusteella tulkinnut, että Storaenso olisi halukas myymään paperi yksikkönsä käteisellä ”hyvällä hinnalla”. Uutisen voinee jättää omaan arvoonsa vaikka markkinat näihin yleensä reagoivatkin mutta kukapa nyt ei liiketoimintojaan ”hyvällä hinnalla” möisi. Tulkitsemme savuna ilman tulta.


« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Seminaariterveiset Frankfurtista
Seuraava
Kiina puhuttaa ja pelottaa
Samu Lang