30.09.2019

Finanssiryhmä Taaleri avaa Kamppiin sijoituskoulun, jonka tavoitteena on tukea nuorten taloustietojen ja -taitojen kehittymistä.  Koulu toimii Kampin Narinkkatorilla maanantaista 30.9. perjantaihin 4.10. Sijoituskoulussa pidetään viikon aikana oppitunteja, joilla opetetaan nuorille arjessa tarvittavia taloustaitoja sekä sijoittamisen perusteita. Sijoituskoulun oppitunnit on tarkoitettu lukiolaisille sekä ammatti- ja korkeakoululaisille, mutta koulun alakerta on avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille viikon ajan. 

Taalerin markkinointijohtaja Kati Lehesmaa kertoo Taalerin tavoitteena olevan se, että mahdollisimman moni nuori saisi eväät hoitaa omaa talouttaan esimerkillisesti. 

“Nuorten lisääntyneet talouden hallinnan vaikeudet ovat meistä merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, johon haluamme tarjota apua. Tästä syystä teemme pitkäjänteistä työtä nuorten taloustietojen ja -taitojen lisäämiseksi. Olemme esimerkiksi Nuori Yrittäjyys ry:n pitkäaikainen kumppani ja autamme heidän kauttaan nuoria kartuttamaan yrittäjyydessä tarvittavia taitoja. Sijoituskoulu on tälle työlle luontevaa jatkoa”, kertoo Taalerin markkinointijohtaja Kati Lehesmaa.

Sijoituskoulun oppituntien aikana nuorille opetetaan arjen taloustaitoja sekä sijoittamisen perusteita. Oppitunneilla kerrotaan myös, miten sijoittamisen avulla on mahdollista tehdä yhteiskunnallista hyvää. Oppitunteja pitävät Taalerin sijoittamisen asiantuntijat. “Nuoret ovat nykyään erittäin valveutuneita ympäristöasioista ja heille vastuulliset valinnat ovat tärkeitä. Haluamme tarjota nuorille tietoa siitä, miten sijoittamisen avulla voi vaikuttaa ympäristöön ja yhteiskuntaan. Sijoittamalla voi esimerkiksi luoda lisää työpaikkoja tai tukea puhtaamman energian tuotantoa”, kertoo Taaleri Varainhoidon impakti-sijoitusten sijoitusjohtaja Pekka Samuelsson.

Yritysmaailman osallistumista tarvitaan

Taalerin sijoituskoulun oppitunneille osallistuvat  Helsingissä Perho Liiketalousopisto, Business College Helsinki, ammattioppilaitos Omnia, Töölön yhteiskoulun lukio sekä oppilasryhmiä ammattikorkeakouluista. 

Perho Liiketalousopistosta saapuu Taalerin sijoituskouluun 3 opiskelijaryhmää. Perhon liiketalouden koulutuspäällikkö Heidi Havumäki pitää tärkeänä, että yritysmaailma kantaa vastuuta nuorten kiinnittymisestä yhteiskuntaan.

“On hyvä, että työelämän edustajat tarjoavat aktiivisesti nuorille tietoa, sillä se on nuorista kiinnostavaa ja täydentää oppilaitoksista saatavaa tietoa. Työ- ja yritysmaailman tuntemus auttaa myös siinä, että nuori löytää paikkansa yhteiskunnasta ja oppii kantamaan vastuuta.”

Havumäki kertoo havainneensa erityisesti asioiden konkretisoinnin merkityksellisyyden.

“Käymme itse oppitunneillamme läpi esimerkiksi verokortin sisältöä ja kerromme, miten asuntolainaa haetaan ja mitä kaikkea lainaan sisältyy. Sijoituskoulua pidämme tärkeänä siksi, että se herättää nuoria siihen, että sijoittaminen on ihan tavallisille ihmisille tarkoitettua toimintaa. Sijoittaminen on myös kiinnostavaa, kun siihen perehtyy”, Havumäki toteaa.

Kouluun pääsee tutustumaan Kampin Narinkkatorilla 30.9.-4.10. ma klo 12.00-17.00 ja  ti-pe klo 9.30-17.00.
 

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Tutkimus: Vaikuttavuus määrittää yhä enemmän tulevaisuuden sijoittamista
Seuraava
Markkinaraati: Digitaalinen varainhoito tuo sijoittamisen monien ulottuville