20.05.2020

Korona on ravistellut osakemarkkinoita rajulla kädellä viime kuukaudet. Sijoittajien reaktiot ovat näyttäneet epäloogisilta. Kauppalehden Markkinaraati keskusteli siitä, mitä yksityissijoittajan kannattaisi huomioida nykyisessä markkinatilanteessa.

Raadissa olivat keskustelemassa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä ja Kauppalehden pörssitoimituksen uutispäällikkö Lauri Sihvonen. Raati totesi, että tilanteessa toimialat erottuvat toisistaan.

Taalerin Mika Heikkilä arvioi, että uuden teknologian yhtiöt ovat pärjänneet viime kuukausina edelleen erinomaisesti, kun taas matkailuala on sukeltanut. Sari Lounasmeri puolestaan totesi, että digiloikka on ilmeinen trendi, ja se ennustaa osaltaan myös tulevia menestyjiä.

Mika Heikkilä muistutti, että markkinat ennustavat puolen vuoden päässä olevaa tilannetta. Ensi vuonna tulevat valtioiden ja keskuspankkien massiiviset tukipaketit, joita sijoittajat hinnoittelevat nyt osakkeiden hintoihin. Siksi osakemarkkinat ovat vahvistuneet nopeasti. Raati suositteli arvioimaan sijoitusstrategiaansa nyt huolella, ovatko painotukset oikeat.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Epävarmuus markkinoilla jatkuu pitkään
Seuraava
Heikkilä&Vilén Show Osa 55: Onko pörssissä vielä ostettavaa?