15.05.2020

Kauppalehden Markkinaraadissa keskusteltiin koronakriisin hinnasta. Aiheen äärellä toimittaja Tapio Nurmisen johdolla olivat Varman toimitusjohtaja Risto Murto, EVA:n ekonomisti Sanna Kurronen ja Taalerin johtaja Samu Lang.

Samalla, kun raati patisti valtiovaltaa määrätietoiseen varautumiseen odotettavissa olevaan toiseen korona-aaltoon, se arvioi jo nykyisistä koronatoimista toipumisen vievän jopa vuosikymmeniä. Tilanne on luonnollisesti monimutkainen eikä kohtele kaikkia yhteiskunnan toimijoita samalla tavalla.

Varman Risto Murto arvioi, että nyt ollaan historiallisessa vaiheessa, ehkä 15–20 vuoden periodissa, jossa suomalaisten hyvinvointi ei nouse. EVAn Sanna Kurrosen mukaan velanottoon perustuvassa elvytyksessä pitää huomioida myös tulevien sukupolvien edut.

Taalerin Samu Lang totesi, että erilaisia kriisipaketteja on harjoiteltu jo aiemmin finanssi- ja eurokriiseissä. Hänen mukaansa on perusteltua, että julkinen talous tukee kriisiaikoina kriittisiä toimialoja. Sen ei pitäisi kuitenkaan johtaa valtiokapitalismiin. Elvytys on vaikuttanut siihen, ettei sijoittajien luottamus markkinoihin ole täysin romahtanut.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Matkailun toipuminen vie pitkään
Seuraava
Markkinaraati: Korona korostaa toimialojen erilaista tulevaisuutta