29.05.2020

Suomalaisille vientiyrityksille ennustetaan vaikeaa loppuvuotta, sillä monet vientimarkkinat ovat vaikeuksissa. Yhtiöiden alentuneet markkina-arvostukset saattavat tehdä niistä houkuttelevia kohteita ulkomaisille ostajille. Osakkeenomistajan näkökulmasta tämä ei ole välttämättä huono, kansantalouden kannalta usein on.

Aihetta käsiteltiin Kauppalehden Markkinaraadissa, jossa Tapio Nurmisen vieraina olivat Enston ja Teknologiateollisuuden hallitusten puheenjohtaja Marjo Miettinen, Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä ja analyytikko Antti Viljakainen Inderesistä.

Miettisen mukaan kriisissä on ostajan markkinat, mutta hän ei pidä yritysten myyntiä ulkomaille pelkästään huonona asiana. Yritykselle voi löytyä paras omistusratkaisu ulkomailtakin. Taalerin Mika Heikkilä muistutti, että mahdollisissa yritysostoissa saattaa hävitä osaamista ja kokonaisten toimialojen klustereita.

Heikkilä kannusti suomalaista yhteiskuntaa tukemaan laajaa kotimaista omistajuutta Ruotsin tapaan. Osakesäästötili edistää osaltaan tätä. Suomalainen kansankapitalismi auttaisi Suomessa ymmärtämään laajasti myös yritysten tilannetta niin liiketoiminnallisesti kuin verotuksellisestikin.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Heikkilä&Vilén Show Osa 55: Onko pörssissä vielä ostettavaa?
Seuraava
Markkinaraati: Korona nopeuttaa muutostrendejä