07.02.2017

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Omistajarahastoillamme (Rohkea, Varovainen ja Maltillinen Omistaja) oli pari viikkoa sitten syntymäpäivät. Ensimmäisiä syntymäpäiviä päästiin viettämään positiivisissa, jopa riehakkaissa tunnelmissa. Jokaisen sijoittajan omistusten arvo oli noussut, kaikki rahastot ovat voittaneet vertailuindeksinsä rahastojen perustamisesta, kaikki rahastot ovat piikkipaikalla kilpailijavertailussa ja kaikki kolme Omistajarahastoa ovat kiilanneet Suomen tehokkaimpien rahastojen joukkoon Sharpe-luvulla mitattuna (Helsingin Sanomat 28.1.2017). Kuten tiedämme, mennyt tuotto ei ole tae tulevasta, mutta mieltä se lämmittää.

Alun rakennusvaiheen jälkeen Omistajarahastojen systemaattinen ja kurinalainen sijoitusprosessi sekä hyvin kustannustehokas rakenne alkavat kantaa hedelmää. Rahastojen riskitaso on pysynyt hyvin vakaana verrattuna moneen muuhun vastaavalla osakepainolla toimivaan tuotteeseen. Taalerin sijoitusrahastovalikoimasta löytyy jo runsaasti toisiaan täydentäviä tuotteita, joiden tuotot ovat hyviä, mutta kehityspolut poikkeavat mukavasti toisistaan.

Taalerin pääomarahastot ovat poikkeuksellisen houkutteleva lisä yhdistettynä listattuihin osake- ja korkosijoituksiin. Korrelaatio on hyvin alhainen ja sijoitusriskeiltään alhaistenkin hankkeiden tuottopotentiaali on ylivertainen verrattuna suureen osaan alhaisen riskin joukkolainoja. Omistajarahastojen salkuissa on jo mukava määrä pääomasijoituksia, ja niiden painoa on tarkoitus nostaa pikku hiljaa kohti 20 prosentin tavoitetta. Kiirettä emme pidä. Pääomasijoitukset ovat rakenteensa vuoksi kärsivällisen sijoittajan tuotteita, joten suhtaudumme jo lähtötilanteessa sijoituksiin kärsivällisesti: sijoituskohteet ja niiden painot valitaan kunkin Omistajarahaston sijoitusstrategian ja salkussa jo olevien omistusten määrittämissä puitteissa.

Taalerin pääomarahastot ovat poikkeuksellisen houkutteleva lisä yhdistettynä listattuihin osake- ja korkosijoituksiin.

Omistajarahastoihin sijoittava saa käyttöönsä instituutiosijoittajan edut: rahastoissa ei ole erillistä hallinnointipalkkioita ja sijoittaja pääsee jo pienellä sijoituksella mukaan instituutioille suunnattuihin osuussarjoihin, sillä omistajarahastothan ovat aina isoja sijoittajia! Kun Omistajarahastojen sisällä olevia sijoituskohteita myydään, ostetaan tai vaihdetaan toisiin, siitä ei peritä erillistä palkkioita. Tämä koskee myös pääomarahastojen merkintäpalkkioita. Omistajarahastoille ei myöskään aiheudu veroseuraamuksia myyntivoitoista.

« Takaisin: Sijoitusblogit

Edellinen
15 % tuotto kehittyviltä markkinoilta! Miten käy 2017?
Seuraava
Paroni von Münchhausenin veromalli