15.09.2017

  • Iso-Britannian keskuspankki odotuksia haukkamaisempi
  • Jenkki-inflaatio pitkästi aikaa yli odotusten
  • Brexitille uusia suuntaviivoja todennäköisesti ensi perjantaina

Pohjois-Korea ampui jälleen ohjuksen Japanin yli Tyynimereen. Ohjuksen kantama oli pidempi, kuin mitä USA:n Guamin saarelle vaaditaan. Provokatiivinen toimenpide siis, mutta markkinat ovat ottaneet sen rauhallisesti ja Euroopankin avaus vaikuttaa solidilta.

Punta jatkoi vahvistumistaan, kun Iso-Britannian keskuspankin kommentit rahapolitiikasta yllättivät markkinat haukkamaisuudellaan. Koron nosto vielä tämän vuoden puolella alkaa jo olla ihan kohtalainen pokerikäsi. Samalla pitää kuitenkin korvat höröllä kuunnella jokaista rasahdusta Brexitin ympärillä ja seurata saarivaltion makrodataa.

Seuraavaksi suuntaviivoja neuvotteluille saataneen PM Mayn puheesta Italian Firenzessä 22.9.

Yhdysvaltojen inflaatiosta eilen uusi datapiste. Pohjainflaatio yllätti markkinat vaihteeksi yläpuolelta. Koronnostointo sai tästä hieman pökköä pesään ja nyt mennään tälle vuodelle 45 % todennäköisyydessä.

Yrityskohtaisia uutisia oli markkinoilla eilen vain vähän. Stockmann on venäläisten lehdistölähteiden mukaan myymässä Nevskyn kiinteistöään. Stockmann vahvisti neuvottelujen olevan käynnissä. Pidämme skenaariota todennäköisenä.

Tänään euroalueelta heinäkuun kauppatasedata, Yhdysvalloista elokuun teollisuustuotanto ja vähittäiskauppa, Empire Manufacturing –indeksi, sekä Michiganin yliopiston laskema kuluttajaluottamusindeksi.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin verouudistus nytkähtelemässä eteenpäin?
Seuraava
Fedin kokous alkaa tänään – fokus taseen supistamissuunnitelmissa