29.06.2016

Elämä Brexitin ja juhannuksen jälkeen on käynnistynyt odotetusti erittäin volatiileissa merkeissä. Eilen markkinat nousivat pari prosenttia sekä Euroopassa että Jenkeissä ja tänään ollaan vanhalla mantereella avaamassa puolisentoista prosenttia plussan puolelle.

Eilisestä EU-huippukokouksesta ei saatu suuria läpimurtoja. Merkelin ja kumppaneiden viesti briteille oli napakka; erityiskohtelua on turha odottaa ja rusinoiden poimiminen pullasta ei tule onnistumaan. Kokous jatkuu tänään, mutta britit lähetetään sitä ennen kotimatkalle. Sieltäkin.

EKP arvioi Brexitin hidastavan euroalueen talouskasvua kumulatiivisesti 0,3 – 0,5 % seuraavan kolmen vuoden aikana. Vuosikasvuennusteista nipistetään siis varsin maltilliset 0,1 – 0,2 %:ia.

Poimitaan loppuun vielä eilisen tärkein makroluku: amerikkalaisten kuluttajien luottamusindeksi kesäkuulta oli selvästi odotuksia vahvempi (98,0 vs. 93,5).

Kalenterissa tänään: EU johtajien kokous Brysselissä jatkuu, luottamuslukuja Euroalueelta klo 12.00, USA:n yksityinen kulutus klo 15.30.


« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Onnea Islanti!
Seuraava
Nousu jatkui