18.12.2020

”Tämä vuosi on ehdottomasti ollut vihreän sijoittamisen vuosi. Yhdysvaltain presidentinvaihdos tukee kehitystä.” Näin totesi ykskantaan Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä Kauppalehden Markkinaraadissa. Ohjelmassa luotiin katsaus kuluneeseen pörssivuoteen sekä hahmoteltiin tulevan vuoden markkina-ajureita.

Heikkilän mukaan Yhdysvalloilla on mennyt osakemarkkinoilla vahvasti, koska toimialarakenne on teknologiavoittoinen. ”Digitaalinen loikka on ollut koronavuonna valtava, ja se on satanut amerikkalaisten teknologiajättien laariin. Helsingin pörssiin toivoisi runsaasti uusia pienten suomalaisten teknologiayhtiöiden listautumisia.”

Vuoden viimeisessä Markkinaraadissa Tapio Nurmisen jututettavina olivat Heikkilän lisäksi myös Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti. Muiden raatilaisten tavoin Heikkilä myönsi, että osakemarkkinoiden kevään syvästä pudotuksesta noustiin myös keskuspankkien elvytyksen turvin. Tulevan vuoden kasvun ajureina ovat kuitenkin ilmastonmuutos ja digitalisaatio.

Markkinaraati on katsottavissa Alma Median verkkopalveluista sekä Taalerin sivustolta. Markkinaraati jatkuu 22.1.2021.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: EU-miljardit on käytettävä vihreään rakennemuutokseen
Seuraava
Joulujakso 2020 - Heikkilä & Vilén -show'n osa 60