20.03.2020

Kauppalehden Markkinaraadissa keskusteltiin jälleen koronaviruksen ja siihen liittyvien toimien vaikutuksesta markkinatilanteeseen. Tilanteella on merkittävät vaikutukset osakemarkkinoihin, yritysten selviytymiskykyyn ja finanssipolitiikkaan. Keskustelijoina olivat OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio, Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Carita Orlando sekä johtaja Lassi Järvinen Taalerista.

Raadin näkemyksen mukaan markkinoilla odotetaan, että talous Suomessa ja maailmalla menee nopeasti syvälle, mutta sen mahdollisuudet toipua suhteellisen nopeasti on myös hyvät. Ritakallio arvioi, että toipuminen voi hyvässäkin tapauksessa viedä 2-3 vuotta. Lassi Järvinen odottelee ensimmäisiä viestejä Kiinasta ja Euroopasta siitä, että tilanteen huippu saavutetaan: "Lyhyellä aikavälillä meidän pitäisi saada joku näkymä siihen, että nämä tartuntamäärät saadaan oikenemaan. Tähän varmasti menee vielä joitakin viikkoja." Carita Orlando kantaa huolta yrittäjien selviytymisestä, millä on vaikutus kokonaistalouden tilanteeseen.

Järvinen kannustaa varautumaan osakemarkkinoilla jo ostoihin: "Sijoittajan näkökulmasta tällainen kriisi vähänkään pidemmällä aikavälillä on osoittautunut hyväksi oston paikaksi, jos oma sijoitussalkku ja strategia antaa nyt myöten riskin kasvattamiselle."

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Taalerin Samu Lang uskoo markkinoiden toipumiseen
Seuraava
Markkinaraati: Asuntomarkkinoilla ei ole kuplaa